Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu, iar pacienţii cu Covid-19 vor fi trataţi, chiar dacă nu au asigurare medicală

  • Pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus vor beneficia de servicii medicale chiar dacă nu au asigurare
  • Folosirea cardului de sănătate nu mai e obligatoriu
  • Termenul de valabilitate al biletelor de trimitere se prelungeşte cu 90 de zile
  • Numărul posturilor alocate direcţiilor de sănătate publică judeţene creşte cu 1000. La fel şi posturile din serviciile de ambulanţă
2853 afișări
Imaginea articolului Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu, iar pacienţii cu Covid-19 vor fi trataţi, chiar dacă nu au asigurare medicală

Cardul de sănătate nu mai e obligatoriu, iar pacienţii cu Covid-19 vor fi trataţi, chiar dacă nu au asigurare medicală

Guvernul a luat noi măsuri în domeniul sanitar pentru a te proteja de noul coronavirus. Astfel, în această perioadă cardul de sănătate nu mai e obligatoriu, iar pacienţii cu covid-19 vor putea fi trataţi, chiar dacă nu au asigurare medicală.

„În această perioadă nu va fi necesară folosirea cardului de sănătate. Practic serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, materialele sanitare, medicamentele şi dispozitivele medicale pot fi acordate şi validate fără semnarea cu cardul naţional de asigurări sociale de sănătate. O altă prevedere importantă priveşte tratarea pacienţilor cu servicii medicale, materiale sanitare şi medicamente necesare pentru persoanele diagnosticate cu Covid-19. Toate persoanele de pe teritoriul României beneficiază de aceste servicii, indiferent de calitatea de asigurat sau nu a acesteia”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.
 
O altă măsură a Executivului prevede că pacienţii simptomatici vor putea fi consultaţi la distanţă.
 
Totodată, în şedinţa de guvern din această seară a fost prelungit cu 90 de zile termenul de valabilitate pentru biletere de trimitere.
 
Guvernul a crescut şi numărul posturilor pentru direcţiile de sănătate publică judeţene din această perioadă, respectiv cu 1000 de posturi. Şi numărul posturilor pentru serviciile de ambulanţă a crescut cu 1000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici