Care a fost cel mai căutat cuvânt în DEX, după disputa dintre premier şi Mihai Gâdea

Disputa pe teme gramaticale iscată marţi seara, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, între premierul României, Mihai Răzvan Ungureanu, şi moderatorul Mihai Gâdea a trimis mai mult de 20.000 de români în ultimele două zile să consulte Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, în varianta sa online.

2538 afișări
Imaginea articolului Care a fost cel mai căutat cuvânt în DEX, după disputa dintre premier şi Mihai Gâdea

Care a fost cel mai căutat cuvânt în DEX, după disputa dintre premier şi Mihai Gâdea

Traficul site-ului dexonline.ro a crescut, în ultimele două zile, cu aproximativ 13%. Cel mai căutat cuvânt de pe dexonline, de marţi seară până în prezent, este "salutar". Peste 15.000 de români au vrut să afle sensul corect al acestui cuvânt, care a iscat o adevărată polemică între premier şi moderator.

După disputa pe seama cuvântului "salutar", premierul Ungureanu a mai dat exemplul cuvântului "fortuit", care este folosit incorect de foarte mulţi români. Ca un făcut, următorul cuvânt în căutările celor care au intrat pe dexonline.ro este chiar "fortuit". Peste 3.500 de români au vrut să afle sensul corect al cuvântului.

Citeşte mai multe despre cel mai căutat cuvânt în DEX după disputa dintre premier şi Mihai Gâdea pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici