Care au fost cei mai mari angajatori din lume în 2010 şi cine a făcut cele mai mari disponibilizări

UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, a anunţat marţi disponibilizarea a 3.500 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile. Săptămâna trecută, Bank of America a redus alte 3.500 de posturi, în condiţiile în care a mai dat afară anul acesta 2.500 de angajaţi. Luna trecută, Cisco, cel mai mare producător de echipamente de reţea din lume, a anunţat că va tăia 6.500 de posturi.

613 afișări
Imaginea articolului Care au fost cei mai mari angajatori din lume în 2010 şi cine a făcut cele mai mari disponibilizări

Care au fost cei mai mari angajatori din lume în 2010 şi cine a făcut cele mai mari disponibilizări (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

În acest context, jurnaliştii de la publicaţia The Economist au realizat o analiză în urma căreia au constatat că cele mai multe posturi au fost tăiate de companiile cu renume din vest, în timp ce companiile chineze ajutate de stat se regăsesc în topul celor mai mari angajatori din 2010.

La nivelul anului 2010, cel mai mare angajator din lume a fost compania americană Walmart care acţionează în domeniul comerţului cu amănuntul şi care are peste 2,1 milioane de angajaţi. Compania deţine 8.500 de magazine în 15 ţări, iar veniturile totale raportate pe 2011 până acum se ridică la peste 421 de miliarde de dolari.

Citeşte mai multe despre cei mai mari angajatori din lume pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici