Carmen Dan, ministrul de Interne, despre posibila scurgere de informaţii de la DGPI privind activitatea lui Liviu Dragnea în Teleorman: Nu cred că există raporturi cu compania Tel Drum

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, referitor la ancheta jurnaliştilor de la Rise Project, că nu crede că există vreun raport între Liviu Dragnea şi compania Tel Drum, despre care se vehiculează că ar fi deţintă, prin acţiuni la purtător, de preşedintele PSD.

1383 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, ministrul de Interne, despre posibila scurgere de informaţii de la DGPI privind activitatea lui Liviu Dragnea în Teleorman: Nu cred că există raporturi cu compania Tel Drum

Carmen Dan, ministrul de Interne, despre posibila scurgere de informaţii de la DGIPI privind activitatea lui Liviu Dragnea în Teleorman: Nu cred că există raporturi cu compania Tel Drum

„Nu cunosc raporturile dintre şeful PSD şi compania Tel Drum şi nici nu cred că sunt raporturi. Ca om care a lucrat în Consiliul Judeţean Teleorman, pot să fac o afirmaţie. Nu cred că a ieşit vreo hârtie albă din Consiliul Judeţean Teleorman vreodată fără să fie verificată, atacată în instanţă, nu cred că a existat un proiect încredinţat de Consiliul Judeţean Teleorman fără să fi fost verificat”, a spus Carmen Dan, vineri dimineaţa, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Precizările lui Carmen Dan vin după ce jurnaliştii de la Rise Project au publicat, joi, un document, despre care susţin că este clasificat, numit „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”. În documentul prezentat se precizează că, la nivelul IPJ Teleorman, se deţin o serie de informaţii referitoare la „preşedintele CJ care şi-a format o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”. În urma verificărilor s-ar fi descoperit că ar fi fost deţinător majoritar al acţiunilor la purtător ale companiei Tel Drum. Societatea, se precizează în act, în perioada 2000-2010, ar fi obţinut, „prin licitaţii trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman”. Conform documentului citat, cumpărarea firmei de către Liviu Dragnea s-a făcut în condiţii frauduloase.

„Amendamentele despre care se face discuţie sunt amendamente care au apărut în procedură parlamentară, nu aparţin Ministerul de Interne. Prefer să fac eu mai multe precizări după ce o să-mi iau eu toate informaţiile, pentru că, evident, sunt interesată să ştiu ce s-a întâmplat cu acea notă de relaţie”, a spus Carmen Dan referitor la acest subiect.

Ministerul de Interne a adăugat că documentul respectiv nu ar fi aparţinut Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), aşa cum susţin jurnaliştii de la Rise Project.

„Documentul care a fost prezentat nu emană de la Direcţia de Protecţie Internă a Ministerului şi mai este o precizare, despre care am auzit, nu am văzut intervenţia domnului Grindeanu, care spune că nu i s-a făcut o propunere de numire a conducerii Direcţiei de Protecţie Internă. Am să fac dovada faptului că a fost o discuţie. Probabil are amenzie. Sper să îşi revină”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne face referire la o declaraţie făcută de la fostul premier Sorin Grindeanu, joi seară. El a a spus: „Am chemat-o pe Carmen Dan la Guvern să o întreb despre ce e vorba. Nu cred explicaţia ei că şi pentru dânsa a fost o surpriză, că a fost o propunere care a venit aşa, dintr-un amendament prin lege. Am transmis şi administraţiei prezidenţiale şi am avut o întâlnire cu Iohannis”, a declarat fostul prim-ministru Sorin Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici