"Cartel Alfa" decide, săptămâna viitoare, protestele, nemulţumită şi de îngheţarea salariilor

Confederaţia "Cartel Alfa" decide, săptămâna viitoare, în cadrul Comitetului Confederal, acţiunile de protest, sindicaliştii fiind nemulţumiţi şi de ultima măsură a Guvernului, de îngheţare a salariilor bugetarilor până la sfârşitul anului, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Bogdan Hossu.

17 afișări
Imaginea articolului "Cartel Alfa" decide, săptămâna viitoare, protestele, nemulţumită şi de îngheţarea salariilor

Preşeditnele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Mediafax Foto)

"Îngheţarea salariilor bugetarilor până la sfârşitul anului este încă o erodare a sectorului bugetar, unde sunt 1,3 milioane de lucrători activi, care împreună cu familiile lor reprezintă şase milioane de persoane. Se pune problema păstrării puterii de cumpărare. Noi înţelegem criza, adică o conservare a puterii de cumpărare, nu o diminuare a acesteia, ceea ce se va întâmpla odată cu îngheţarea salariilor", a spus preşeditnele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Reprezentanţii "Cartel Alfa" vor decide, săptămâna viitoare, care sunt acţiunile de protest pe care le vor organiza în perioada următoare, a precizat liderul sindical.

Guvernul va discuta, în şedinţa de marţi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune îngheţarea salariilor în sistemul bugetar, inclusiv pentru personalul din educaţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici