Cartier de locuinţe din oraşul Babadag, pus în CARANTINĂ de autorităţile locale, după contaminarea mai multor persoane

Un cartier întreg din oraşul Babadag a intrat în carantină după ce 12 persoane din 49 testate pentru coronavirus au fost confirmate pozitiv. În ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane în oraşul Babadag.

2349 afișări
Imaginea articolului Cartier de locuinţe din oraşul Babadag, pus în CARANTINĂ de autorităţile locale, după contaminarea mai multor persoane

Cartier de locuinţe din oraşul Babadag, pus în CARANTINĂ de autorităţile locale, după contaminarea mai multor persoane

Sâmbătă au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea referitor la situaţia epidemiologică din oraşul Babadag, iar în urma şedinţei cartierul Bendea a intrat în carantină.

Începând de sâmbătă, se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantină în oraşul Babadag, cartierul Bendea, delimitat de următoarele căi naturale şi de circulaţie rutieră: râul Tabana - E87 - strada Băilor - strada Viilor - strada Carierei - strada Vlad Ţepeş - strada Gheorghe Lazăr - strada Măcriş - strada Heracleea - strada Boteanu - Strada Ştefan cel Mare - strada Fabricii - strada Heracleea - râul Tabana.

În acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până sâmbătă 12 persoane, 6 dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie.

„Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag. În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetăţeni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj). Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

Potrivit datelor Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultima perioada s-au întors din străinătate 900 de persoane din oraşul Babadag. Vineri erau în izolare 191 de persoane.

„Facem precizarea că măsurile impuse până ieri, 17 aprilie 2020, chiar dacă s-a suplimentat numărul forţelor de ordine de la zi la zi în ultima săptămână, nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplasează liber, fără a respecta restricţiile impuse prin ordonanţele militare, iar imobilele în care locuiesc sunt cu intrari multiple şi imediat după plecarea forţelor de ordine reapar pe străzi sau se deplasează prin curţile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente”, anunţă aceeaşi sursă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
babadag,
carantină,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici