Incendiul de la casa unei cunoscute cântăreţe de muzică populară, stins după cinci ore - FOTO

Pompierii din Olt au reşit după cinci ore să stingă incendiul care a cuprins, joi, casa cântăreţei de muzică populară Emilia Dorobanţu din comuna Curtişoara. Flăcările au distrus acoperişul imobilului, pe 250 de metri pătraţi, haine, mobilier, electronice şi electrocasnice.

6335 afișări

Potrivit ISU Olt, pentru stingerea incendiului din comuna Curtişoara au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj SMURD şi trei autospeciale pentru primă intervenţie.

„Pompierii au acţionat pentru izolarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protejarea vecinătăţilor. Pe timpul intervenţiei au fost evacuate din locuinţă şi cinci butelii de aragaz. Militarii au acţionat aproximativ cinci ore pentru lichidarea incendiului şi îndepărtarea efectelor negative”, a transmis, joi seara, ISU Olt.

Potrivit aceleiaşi surse, în incendiu au ars acoperişul locuinţei, pe aproximativ 250 de metri pătraţi, materiale textile, mobilier, obiecte personale, electronice şi electrocasnice.

„Cauza probabilă a izbucnirii incendiului, stabilită în urma cercetării la faţa locului, a fost supraalimentarea centralei termice”, au mai anunţat reprezentanţii ISU Olt.

Ştirea iniţială

Casa cântăreţei de muzică populară Emilia Dorobanţu din comuna Curtişoara, judeţul Olt, a fost afectată, joi seara, de un incendiu. Nimeni nu era în imobil când au izbucnit flăcările, dar părinţii artistei, care erau plecaţi de acasă, sunt în stare de şoc şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit ISU Olt, incendiul a cuprins acoperişul clădirii cu etaj din localitatea Curtişoara. Pompierii intervin la faţa locului cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare la înălţime şi un echipaj SMURD.

Primarul comunei Curtişoara, Gheorghe Gănescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că părinţii artistei sunt în stare de şoc şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Nimeni nu era acasă în momentul în care a izbucnit incendiul. Potrivit edilului, artista avea în casă o colecţie impresionantă de costume populare autentice, care au fost puse în pericol de foc.

„Ea fiind artistă, colecţíona mereu costume. Are vreo 60-70 de costume. Nu se ştie care e situaţia în casă. A ars mansarda. Pompierii au localizat, iar acum sunt spre final. Nu era nimeni acasă. Părinţii erau plecaţi. Sunt în stare de şoc. A venit SMURD-ul şi au primit îngrijiri”, a spus Gheorghe Gănescu.

Potrivit unor surse locale, focul ar fi izbucnit la centrala termică a locuinţei. Cântăreaţa Emilia Dorobanţu ar fi plecată în străinătate, unde ar fi petrecut sărbătorile de iarnă, potrivit aceloraşi surse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici