Cât costă anul de studenţie în România

În funcţie de rezultatele obţinute la admitere, cazarea de care veţi beneficia şi sistemul de învăţământ în care v-aţi înscris (de stat sau privat), fiecare an de studenţie vă va costa între 895 şi 3.500 de euro.

45 afișări
Imaginea articolului Cât costă anul de studenţie în România

Cât costă anul de studenţie în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform unui studiu al Băncii Mondiale, costurile ridicate şi în continuă creştere ale învăţământului superior reprezintă principala problemă cu care se confruntă acest sector de educaţie în toate ţările din Uniunea Europeană. În România, se adaugă şi faptul că statul are o contribuţie scăzută în învăţământul superior şi că nivelul de împărţire/distribuţie a costurilor este printre cele mai mici din UE.

Aşadar, indiferent de specializarea urmată, universitate şi locul pe care aţi intrat la facultate, pentru a putea să parcurgeţi anii de studiu veţi avea nevoie de bani. În funcţie de rezultatele obţinute la admitere, cazarea de care veţi beneficia şi sistemul de învăţământ în care v-aţi înscris (de stat sau privat), fiecare an de studenţie vă va costa între 895 şi 3. 500 de euro.

Citeşte mai multe despre costurile unui an de studenţie în România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici