Cătălin Predoiu a primit aviz negativ în comisiile reunite juridice ale Parlamentului

Ministrul desemnat pentru portofoliul Justiţie Cătălin Predoiu a primit aviz negativ, marţi, în comisiile reunite juridice ale Parlamentului, după o audiere care a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi „împotrivă”, 26 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.

200 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu a primit aviz negativ în comisiile reunite juridice ale Parlamentului

Cătălin Predoiu a primit aviz negativ în comisiile reunite juridice ale Parlamentului

La audieri, Cătălin Predoiu a spus că adoptarea ordonanţelor de urgenţă fără avizul Consiliului Legislativ este o cutumă a tuturor Guvernelor. Liberalul a adăugat că pensiile speciale sunt o problemă şi că trebuie găsite soluţii tehnice.

„Nu trebuie să mai avem pensii care să depăşească salariul. Nu trebuie să se mai cumuleze salariul din ultimele luni cu alte venituri. Nu poţi să te uiţi nici la pensii care ajung fie la de două ori salariul, nici la afectarea statutului judecătorilor. Aceste pensii de serviciu trebuie să fie de un nivel cât mai apropiat de nivelul aflat în plată în perioada serviciului, având în vedere restricţiile judecătorilor”, a precizat Predoiu.

Ministrul Justiţei a precizat că alegerile anticipate parlamentare nu vor fi organizate în aceeaşi zi cu cele locale.

Cât despre solicitarea adresată Comisiei Europene de 4 asociaţii de magistraţi din România de a reface raportul MCV pe anul 2019 pentru ţara noastră, Predoiu a spus că cele expuse de judecători şi procurori trebuie dovedite.

Audierile miniştrilor Guvernului Orban 2 au început luni şi se vor încheia miercuri. Votul de învestire va avea loc într-un plen reunit pe 24 februarie, începând cu ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici