Cătălin Predoiu: Probaţiunea a fost „Cenuşăreasa” agendei Justiţiei. Această eroare trebuie corectată

Cătălin Predoiu a spus că probaţiunea a fost, pentru multă vreme, „Cenuşăreasa” agendei Ministerului Justiţiei, însă acest lucru va fi remediat, adăugând că sistemul va fi reconstruit de la zero, de la completarea schemei de personal până la asigurarea sediilor.

1150 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Probaţiunea a fost „Cenuşăreasa” agendei Justiţiei. Această eroare trebuie corectată

Cătălin Predoiu:Probaţiunea a fost „Cenuşăreasa” agendei Justiţiei. Această eroare trebuie corectată

„Probaţiunea a fost “Cenuşăreasa” agendei Justiţiei multă vreme şi această eroare de strategie trebuie corectată. Probaţiunea ajuta la reinserţia persoanelor care au fost eliberate din detenţie şi contribuie prin aceasta la creşterea siguranţei cetăţenilor. O luăm aproape de la zero în reconstrucţia sistemului de probaţiune. De la completarea schemelor de personal şi asigurarea de sedii”, a spus minstrul Justiţiei la la reuniunea Consiliului Consultativ al Direcţiei Naţionale de Probaţiune, organizat în perioada 19-20 decembrie.

Cătălin Predoiu a anunţat cu această ocazie că va cere, prin Asociaţia Oraşelor şi Municipiilor, sprijinul primarilor pentru a identifica spaţii în care să fie organizate sedii ale serviciilor de probaţiune din judeţe.

Discuţii în acest sens vor fi şi cu miniştrii Apărării şi Internelor.

„E sigur că peste noapte nu se pot rezolva lucrurile, dar începem un drum cu obiective pe termen scurt şi lung. În perspectivă, intenţia este să cooptăm specialiştii de probaţiune în grupurile de lucru care vor lucra la refacerea Codurilor penale. Am încurajat serviciile de probaţiune să dezvolte comunicarea în cadrul comunităţilor locale, pentru ca, treptat, atât autorităţile locale, cât şi comunităţile să conştientizeze avantajele pe care sistemul de probaţiune le aduce societăţii şi cetăţenilor. E un drum lung în faţă, dificil din cauza constrângerilor bugetare, dar nu exista alternativă”, a subliniat ministrul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici