Câte hectare de păduri virgine şi cvasivirgine are România. Iată ce arată datele de la ministrul Mediului

În 2021 au fost introduse în Catalogul Naţional peste 26.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine, a anunţat joi ministrul Mediului, Tánczos Barna.

2425 afișări
Imaginea articolului Câte hectare de păduri virgine şi cvasivirgine are România. Iată ce arată datele de la ministrul Mediului

Câte hectare de păduri virgine şi cvasivirgine are România. Iată ce arată datele de la ministrul Mediului

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, în 15 decembrie, în Catalogul Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine este înscrisă o suprafaţă totală de 70.069 hectare, din care 8.579,8 hectare păduri virgine şi 61.489,2 hectare păduri cvasivirgine.

S-a ajuns la aceste cifre după ce au fost finalizate şi avizate loturile de 2.593 hectare din judeţele Braşov, Harghita şi Sibiu, de 1.056 hectare din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Maramureş şi un lot de 2.513 hectare din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.

„Mă bucur să vă anunţ că în anul 2021 am reuşit să introducem în Catalogul Naţional o suprafaţă de peste 26.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine. Avem datoria să protejăm aceste păduri, printre ultimele zone de pe Terra în care natura supravieţuieşte în forma ei pură, neatinsă de om. Iar România are, conform specialiştilor, unele dintre cele mai mari suprafeţe de astfel de păduri, cu milioane de ani de evoluţie în spate”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Acesta a anunţat că în perioada următoare vor fi identificate şi alte suprafeţe, care vor fi introduse în catalog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici