Cazanciuc: Exproprierile la Roşia Montană vor fi făcute de stat, prin Ministerul Economiei

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, la audierile de la Comisia specială pentru Roşia Montană, că exproprierile din zonă vor fi făcute de către stat, prin Ministerul Economiei, şi nu de către compania RMGC, acest lucru fiind stipulat în proiectul de act normativ.

346 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Exproprierile la Roşia Montană vor fi făcute de stat, prin Ministerul Economiei

Cazanciuc: Exproprierile la Roşia Montană vor fi făcute de stat, prin Ministerul Economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După cum am precizat în proiectul de act normativ, aşa cum el a venit în circuitul de avizare în mod oficial, această chestiune a fost clarificată şi statul, prin Ministerul Economiei, este cel care va face exproprierile", a spus Cazanciuc.

Întrebat dacă imobilele destinate pentru expropriere vor fi stabilite, însă, de investitor, Cazanciuc a răspuns: "Îmi cereţi detalii pe care nu le pot da eu, cine, cum va face în mod concret. Dar Ministerul Economiei cu siguranţă va avea o procedură foarte clară, legea fiind destul de clară în momentul de faţă".

Cazanciuc a arătat că în procesul de expropriere intervin şi operatorii privaţi.

"E o companie care stabileşte frontul de lucru şi împreună cu Ministerul Economiei poate vedea în mod concret ce se poate expropria sau nu", a spus Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici