Cazul femeii ucise la Constanţa: Familia Larei Şaban susţine că tânăra a fost împuşcată şi cere exhumarea acesteia

Familia Larei Şaban, tânăra de 27 de ani ucisă în urmă cu trei luni, la Constanţa, principalii suspecţi fiind fratele ei şi un prieten al acestuia, susţine că aceasta ar fi fost împuşcată şi că va cere exhumarea ei.

405 afișări
Imaginea articolului Cazul femeii ucise la Constanţa: Familia Larei Şaban susţine că tânăra a fost împuşcată şi cere exhumarea acesteia

Cazul femeii ucise la Constanţa: Familia Larei Şaban susţine că tânăra a fost împuşcată şi cere exhumarea acesteia

Avocaţii care îi reprezintă în instanţa pe fratele tinerei, Gilberto Şaban, şi pe prietenul acestuia, Alexandru Davidescu, acuzaţi că ar fi ucis-o pe tânără şi i-ar fi dus cadavrul pe un teren din afara municipiului Constanţa, spun că membrii familiei Şaban susţin că tânăra ar fi fost împuşcată, şi nu lovită cu un obiect contondent, posibil ciocan, aşa cum au stabilit anchetatorii.

În aceste condiţii, familia va cere exhumarea Larei Şaban.

"Luni mă duc şi fac cerere scrisă pentru exhumare. Repede!", a declarat, vineri, Liviu Drăguşelea, avocatul lui Davidescu.

El spune că ancheta în acest caz nu s-a făcut corect şi că procurorul şi poliţistul care au făcut cercetările "nu sunt obiectivi şi nu vor să meargă şi pe altă pistă".

Liviu Drăguşelea a mai afirmat că tânăra se temea pentru viaţa ei şi ar fi fost urmărită de oameni puşi de Huseyin Sipahi, primar al unui sector din Istanbul, concubin al tinerei şi tatăl fetiţei acesteia, în vârstă de trei ani.

"Nu avea de ce să o urmărească Davidescu ori fratele ei. Pentru că familia lui Şaban trăia de pe urma Larei. Cine trimitea bani din Turcia? Lara", spune Drăguşelea, care susţine că numai Huseyin Sipahi ar fi avut interes să o ucidă pe tânără.

"Unul din motive ar fi fost că Lara, când a venit aici, în schimbul fetei ar fi cerut 50.000 de dolari sau euro, lunar. Care este o sumă mare şi pentru turc", mai susţine avocatul.

Referitor la depunerea cererii de exhumare, procurorul de caz Andrei Bodean spune că nu a primit deocamdată nimic.

"Nu am primit nicio cerere în sensul acesta. Au fost doar comentariile avocatului. Nu pot să comentez deocamdată aşa ceva. Deocamdată nu a venit nicio cerere de exhumare. Când o să o primesc, o să mă pronunţ asupra ei", a declarat Andrei Bodean.

Totodată, nemulţumită că anchetatorii nu au urmărit şi o altă pistă în cazul tinerei ucise, dar şi pentru că i-au permis politicianului turc să o ia pe fetiţa acesteia cu el la Istanbul, sora Larei Şaban a depus o plângere împotriva procurorului Andrei Bodean şi a comisarului Lorin Ursa de la Serviciul de Investigaţii Criminale.

"Din câte ştiu, a depus această plângere, dar nu comentez acest aspect. Este liberă să depună orice plângere vrea. Are acest drept prin Constituţie, ca şi libera exprimare", a adăugat procurorul Andrei Bodean.

Lara Şaban, în vârstă de 27 de ani, a fost concubina unui om de afaceri turc, Huseyin Sipahi, cu care s-ar fi căsătorit doar religios, nu şi civil şi care ar fi tatăl fetiţei ei în vârstă de 3 ani. În actele fetiţei apare însă ca tată Ekrem Arda, nepot al lui Sipahi şi coleg de partid al acestuia.

Tânăra locuia la Istanbul, dar avea mai multe proprietăţi în Constanţa, printre care şi vila în care locuiesc mama, fratele şi surorile sale.

Lara Şaban a venit în ţară la sfârşitul lunii aprilie, împreună cu fetiţa şi cu o prietenă, cu intenţia de a cumpăra un apartament pentru mama ei, având aproximativ 120.000 de dolari. În 3 mai însă, Lara Şaban a fost dată dispărută, trupul acesteia fiind găsit, la sfârşitul lunii mai, abandonat într-o lizieră aflată între localităţile Lumina şi Năvodari.

Principalii suspecţi în cazul uciderii Larei Şaban, arestaţi preventiv, sunt fratele tinerei, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul lor din copilărie, George Davidescu. Cei doi sunt acuzaţi că, în 3 mai, ar fi dus-o pe tânăra de 27 de ani într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde ar fi omorât-o, lovind-o în cap cu un corp contondent, cel mai probabil un ciocan. Ei i-au înfăşurat trupul în mai mulţi saci din plastic, l-au legat cu bandă adezivă şi apoi l-au transportat în liziera unde a fost găsit după aproape o lună.

Cei doi au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Şaban, respectiv, omor deosebit de grav în cel al lui George Davidescu.

Şaban şi Davidescu nu au recunoscut până în prezent comiterea crimei, iar în instanţă au declarat că doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind de fapt ucisă de doi cetăţeni turci, care, ulterior, i-ar fi silit pe aceştia să-i transporte trupul în liziera dintre Lumina şi Năvodari.

Conform avocatului lui Şaban, Ghiulfer Ismail, cei doi spun că ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetăţenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuţia ar fi avut loc pe holul locuinţei, în timp ce inculpaţii se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură şi apoi ar fi găsit-o pe Lara Şaban într-o baltă de sânge. Ei susţin că ar fi fost ameninţaţi cu moartea şi cu uciderea familiilor lor, mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima de către cetăţenii turci, apoi când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari şi Lumina, fiind urmăriţi de patru cetăţeni turci, care i-ar fi ameninţat din nou.

Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu au fost duşi, vineri, la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti, pentru expertiza psihiatrică, dar şi pentru a fi supuşi testului poligraf. Deşi rezultatul testului poligraf nu constituie probă în dosarul penal, atât avocaţii apărării, cât şi procurorii, au solicitat efectuarea acestui test, ale cărui rezultate sunt aşteptate în aproximativ o săptămână.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici