Cazul Hayssam: Unde au ajuns banii pentru răscumpărarea ziariştilor?

Statul român a plătit, deşi n-a recunoscut-o niciodată oficial, o substanţială răscumpărare pentru a-i aduce înapoi pe ziariştii răpiţi în Irak.

20 afișări
Imaginea articolului Cazul Hayssam: Unde au ajuns banii pentru răscumpărarea ziariştilor?

Cazul Hayssam: Unde au ajuns banii pentru răscumpărarea ziariştilor? (Imagine: Mediafax Foto)

O hotărâre a Consiliului Judiciar Suprem al Republicii Irak (Curtea Federală de Casaţie), aflată-n partea clasificată a dosarului fugii lui Omar Hayssam şi intrată în posesia Jurnalului Naţional, consemnează cât se poate de clar: "După negocierile purtate de Guvernul României şi încasarea răscumpărării de la acesta, ei (n.r. - jurnaliştii răpiţi) au fost puşi în libertate şi nu au fost înregistrate declaraţiile lor în cursul anchetei, deoarece ei au plecat în România, în ciuda înregistrării ştirilor privind delictul de reprezentantul Ambasadei României".

Citeşte mai multe despre cazul jurnaliştilor români răpăpiţi în Irak pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici