CC a primit de la BEC rezultatul alegerilor şi urmează să decidă când dezbate contestaţiile

Curtea Constituţională a primit, miercuri, de la BEC rezultatele scrutinului prezidenţial, urmând să stabilească data la care va dezbate contestaţiile privind alegerile.

15 afișări
Imaginea articolului CC a primit de la BEC rezultatul alegerilor şi urmează să decidă când dezbate contestaţiile

CC a primit de la BEC rezultatul alegerilor şi urmează să decidă când dezbate contestaţiile (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Electoral Central a încheiat, miercuri seară, centralizarea datelor privind scrutinul de duminică, Traian Băsescu fiind candidatul ales, cu 5.275.808 de voturi valabil exprimate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, liderul PSD Mircea Geoană a obţinut 5.205.760 de voturi valabil exprimate.

Procesul verbal privind rezultatul alegerilor a fost semnat de toţi membrii BEC în afară de reprezentanţii PSD+PC, PNL şi PRM.

Muhuleţ a precizat că este obligatorie doar semnătura preşedintelui BEC pe procesul verbal, absenţa semnăturilor reprezentanţilor partidelor politice nefiind un impediment pentru comunicarea datelor către CC.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici