Ce caută românii pe Google înainte de Paşte

  • Interesul pentru Paşte se manifestă cu o lună înainte.
  • În ultimele şapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle sau antreuri de Paşte.
169 afișări
Imaginea articolului Ce caută românii pe Google înainte de Paşte

Ce caută românii pe Google înainte de Paşte

Interesul pentru Paşte se manifestă cu o lună înainte, când se caută pe Google felicitări şi urări de Paşte, prăjituri şi cum va fi vreme de Paşte. Pe măsură ce ne apropiem de Paşte, căutările devin mai aplicate.

În ultimele şapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle sau antreuri de Paşte, dar sunt şi interesaţi de tradiţii şi au vrut să afle care e semnificaţia mielului de Paşte. Anul acesta având o vacanţă şcolară foarte lungă în luna aprilie, căutările legate de Paşte au vizat când va începe şcoala.

Cele mai populare căutări legate de „Paşte” în ultima săptămână au fost:

● Când se vopsesc ouăle de Paşte
● Când începe şcoala după Paşte
● De ce se taie miel de Paşte
● Antreuri de Paşte
● Semnificaţia mielului de Paşte
● Urări de Paşte
● Salata boeuf Paşte

Mielul are rolul principal pe masa de Paşte a românilor. Anul acesta, chef Cătălin Scărlătescu este foarte popular atunci când este vorba de pregătirea mielului. Printre cele mai populare căutări pe Google în România cu cuvântul „miel” din ultima săptămână sunt „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” şi „ciolan de miel Scărlătescu”. Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google după reţete din ultimele 7 zile se remarcă cea de cozonac al lui Alex Cîrţu, reţeta de saksuka turcească, pasca fără aluat şi cea poloneză, dar şi o reţetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ce au căutat românii în ultima săptămână pe Google

În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obţin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu şerveţele şi beţişoare. Vopsitul ouălor este prilej de bucurie pentru cei mici, aşa că pe Google s-au căutat „vopsea de ouă copii” şi „vopsea de ouă cu sclipici”. Tot pentru copii, iepuraşul de Paşte a devenit un personaj important şi în România. Căutările după cuvântul „iepuraş” cresc exponenţial în fiecare an înainte de Paşte. În ultima săptămână, românii au căutat „iepuraş de Paşte de decupat”, imagini cu iepuraşul de Paşte sau „tort iepuraş”.

Google Arts & Culture are o colecţie dedicată cu obiceiuri din toate zonele unde se celebrează această sărbătoare: de la decorarea copacilor în Germania şi Austria şi prăjiturile tradiţionale de Paşte - cozonac/kozunak în România şi Bulgaria, kulich în Rusia şi Ucraina, „Mona de Pascua” în unele regiuni ale Spaniei sau „defo dabo” în Etiopia, la Iepuraşul de Paşte şi vânătoarea de ouă. Poate cea mai semnificativă pentru zona noastră este tradiţia colorării şi pictării ouălor. Expoziţia Google Arts & Culture dedicată prezintă particularităţile acestei tradiţii: în Slovenia, ouăle sunt dăruite de fete iubiţilor, ouăle decorate din Lituania sunt dăruite pentru a purta noroc, iar în România membri familiei şi prietenii ciocnesc ouăle, iar cel al căruia nu se sparge se va bucura de viaţa cea mai lungă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
google,
paşte,
cautare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici