Ce mai duc românii la amanet!

Pentru mulţi români criza este atât de rea încât au ajuns să-şi scoată la vânzare aproape orice din casă doar pentru o cină sau o factură de achitat. De la cerceii şi argintăria bunicii până la plasmele şi laptopurile cu care altădată se lăudau la petreceri, toate iau drumul caselor de amanet. Primesc pe ele sume derizorii dar n-au de ales.

267 afișări
Imaginea articolului Ce mai duc românii la amanet!

Ce mai duc românii la amanet! (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La Sfântu Gheorge, de pildă, se amanetează orice: tacâmurile, farfuriile de argint, inelele şi cerceii bunicii. Toate păstrate multă vreme ca o moştenire nepreţuită. Deşi renunţă greu la ele oamenii nu mai au ce face când rămân fără bani de pâine:

Un inel de argint care cântăreşte puţin peste 10 grame este cumpărat de casa de amanet cu 7 lei şi, dacă proprietarul nu îl răscumpără, este vândut mai departe cu 12lei. În general, argintăria se topeşte.

Citeşte mai multe despre obiectele amanetate de români pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici