Ce părere au ieşenii de faptul că sunt obligaţi să poarte mască pe stradă?

  • Începutul ultimei luni de vară înseamnă, pentru ieşeni, că vor trebui să poarte mască de fiecare dată când vor ieşi pe stradă
  • O decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă spune că masca este obligatorie în orice spaţiu public
  • Primarul a considerat că regulile sunt prea stricte şi a propus altele, pe care el le consideră cele valabile, însă nu e aşa
1201 afișări

Dacă până acum ai purtat mască doar în spaţiile închise, ei bine, la Iaşi regulile sunt altele. Nu poţi să mergi pe stradă sau să stai în parc fără mască, timp de două săptămâni. Părerile sunt împărţite. Cei precauţi spun că decizia este una normală, în timp ce alte voci spun că nu are sens să poarte masca în aer liber.

Cumva şi părerile autorităţilor sunt împărţite. Dacă decizia Comisiei Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă spune clar că masca e obligatorie, primarul, prin Comisia Locală spune că doar dacă sunt mai mult de trei persoane care nu fac parte din aceeaşi familie trebuie să poarte masca.

„De exemplu acum, un ieşean trebuie sau nu să poarte mască când este pe stradă? Din decizia noastră de ieri nu, decât dacă participă într-un grup mai mare de trei persoane şi nu este familie”, este de părere primarul Iaşiului, Mihai Chirică. 

Aşadar, dacă eşti ieşean, de sâmbătă, masca nu trebuie doar să o ai la tine şi să o porţi doar în spaţiile închise, ci şi pe stradă. Ioan face sport în fiecare zi într-un parc şi îţi spune că decizia este una firească şi bună. 
 
„Nu e mare lucru, nu e greu, e pentru sănătatea noastră. După părerea mea, datorită faptului că sunt multe îmbolnăviri la nivelul oraşului, din cauza asta s-a luat măsura. Acuma, sigur, nu va purta toată lumea mască, dar dându-se dispoziţia asta, măcar 10% dacă vor purta mască în plus, totuşi e ceva”, a spus acesta. 

Şi lui Rareş, un alt ieşean, obligativitatea purtării măştii i se pare o măsură binevenită. 

„Mi se pare o măsură bună. Bine, ar fi şi alte măsuri care ar putea fi luate, dar pentru moment şi pentru numărul de cazuri care există în momentul de faţă în judeţul Iaşi, cred că este o măsură destul de bună. Consider că este o măsură de protecţie suplimentară corectă şi că trebuie cu toţii să ne conformăm regulii”, a declarat acesta.

Alţii însă nu sunt de aceeaşi părere. 

„Păi dacă şi în Copou mai stau cu mască pe figură, apăi unde să nu o folosesc? Doar în casă, nu? Nu port. În aer liber, nu port”, a spus un alt ieşean. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici