Ce rezultate a avut economia din judeţul tău de la alegerile precedente şi până în prezent

Duminică sunt ALEGERILE LOCALE 2012. De REZULTATELE lor depinde viaţa fiecăruia dintre noi. gândul şi-a propus să vă facă un tablou al României uşor diferit. O analiză economică transpusă peste harta ţării. Astfel, economia românească a avansat cu 19,6 miliarde de euro în ultimii cinci ani, perioadă care reuneşte anul de boom economic, 2008, anii de criză şi ulterior, cei de revenire a economiei.

522 afișări
Imaginea articolului Ce rezultate a avut economia din judeţul tău de la alegerile precedente şi până în prezent

Ce rezultate a avut economia din judeţul tău de la alegerile precedente şi până în prezent (Imagine: Shutterstock)

În prezent, un român câştigă, în medie, cu 18,1% mai mult decât în 2008 şi este cu 3% mai productiv, respectiv PIB-ul pe cap de locuitor este cu trei procente mai mare decât cel înregistrat în urmă cu cinci ani.

Cu toate acestea, şomajul este prognozat să ajungă anul acesta la 6,5%, de la 4,4% în 2008, iar numărul mediu de salariaţi să scadă cu 7,4%. Astfel, doar 4,6 milioane de români vor avea, în medie, un loc de muncă până la sfârşitului acestui an, faţă de peste cinci milioane de persoane în 2008.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici