Ce variante sunt pentru autostrada suspendată. Varianta preferată de Oprescu prevede un tunel pe sub parcul Herăstrău

Primarul Sorin Oprescu preferă varianta cea mai spectaculoasă a inelului median pentru zona de nord a Capitalei. Miercuri, primarul general al Capitalei, a declarat că înclină spre varianta trei, cea cu două tunele subterane pe sub Parcul Herăstrău, chiar dacă e mai scumpă.

452 afișări
Imaginea articolului Ce variante sunt pentru autostrada suspendată. Varianta preferată de Oprescu prevede un tunel pe sub parcul Herăstrău

Ce variante sunt pentru autostrada suspendată. Varianta preferată de Oprescu prevede un tunel pe sub parcul Herăstrău

Proiectul arhitecţilor prevede construcţia a două tunele de 2 kilometri lungime îngropate la 25 de metri sub Parcul Herăstrău, cu câte trei benzi de circulaţie pe fiecare sens, aproximativ zece kilometri de şosea suspendată şi pasaj suprateran pe două niveluri peste calea ferată Bucureşti-Constanţa. Costurile sunt estimate la peste un miliard de euro, însă primarul Oprescu susţine că astfel numărul exproprierilor va fi minim şi vor fi ocolite toate construcţiile protejate sau monument istoric. Pentru inelul median nordic arhitecţii au desenat trei variante.

Prima variantă şi cea mai ieftină, 600 de milioane de euro, prevede construcţia autostrăzii doar la sol, în a doua varianta inelul median va fi realizat parţial la sol şi parţial suspendat, iar în cea de a treia variantă autostrada va fi suspendată cu două tunele îngropate sub Parcul Herăstrău. Cele trei variante de inel median sunt supuse dezbaterii publice, bucureştenii putând opta pentru una din variante accesând secţiunea Urbanism-consultarea publicului pe pagina pmb.ro.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici