Cea mai scăzută temperatură din ţară din acest sezon: -13 grade Celsius la Joseni, în judeţul Harghita - VIDEO

Cea mai scăzută temperatură din ţară în acest sezon, de minus 13 grade Celsius, s-a înregistrat, duminică, la Joseni, în judeţul Harghita. Potrivit meteorologului Gyorfi Tunde de la staţia meteo din Miercurea Ciuc, temperatura de minus 13.00 grade Celsius a fost consemnată între orele 7.30 - 8.00 la Staţia Meteo Joseni.

71 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din ţară din acest sezon: -13 grade Celsius la Joseni, în judeţul Harghita - VIDEO

Cea mai scăzută temperatură din ţară din acest sezon: -13 grade Celsius la Joseni, în judeţul Harghita (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

În tot judeţul Harghita a fost ger, minimele consemnate de meteorologi duminică dimineaţă fiind de minus 11,5 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 10 grade la Topliţa, minus 8 grade la Bucin şi minus 5 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Prognoza pentru intervalul imediat următor indică, însă, o încălzire semnificativă, cu minime pozitive luni dimineaţă.

Video Stirileprotv.ro

"Cerul se va acoperi, vremea va fi închisă, cu minime cuprinse între 2 şi 6 grade Celsius şi cu maxime de până la 9 grade în judeţ", a precizat meteorologul Gyorfi Tunde.

Minima absolută a lunii noiembrie în Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1993, în vreme ce maxima absolută a fost de 21,8 grade în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici