Ceaţă densă pe cele două autostrăzi şi pe mai multe drumuri naţionale

Ceaţa densă îngreunează circulaţia pe cele două autostrăzi şi pe mai multe drumuri naţionale din ţară, vizibilitatea pe unele porţiuni de drum fiind sub 50 de metri, informează, luni seară, Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

2 afișări
Imaginea articolului Ceaţă densă pe cele două autostrăzi şi pe mai multe drumuri naţionale

Ceaţă densă pe cele două autostrăzi şi pe mai multe drumuri naţionale

Judeţele în care circulaţia este afectată de ceaţă sunt Ilfov, Argeş, Teleorman, Olt, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, precizează Centrul Infotrafic.

Poliţiştii reamintesc şoferilor că în condiţiile în care vizibilitatea este sub 100 de metri, sunt obligaţi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi şi 50 în afara lor. Regula este valabilă pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrăzi, în cazul cărora există un plus de pericol tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regulă, se circulă.

De asemenea, poliţiştii le recomandă şoferilor să utilizeze luminile de întâlnire şi ceaţă, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, să evite efectuarea depăşirilor şi să mărească distanţa de siguranţă în mers.

Zeci de maşini au fost implicate, luni dimineaţă, în accidente în lanţ produse pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (A1)şi pe Autostrada Soarelui (A2), din cauza poleiului. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe Autostrada Bucureşi - Piteşti, unde s-au înregistrat 72 de maşini avariate. Pe Autostrada Soarelui, 27 de maşini au fost implicate în tamponări produse în condiţii similare cu cele de pe autostrada A1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici