CEAŢĂ pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale. Vizibilitatea poate fi şi sub 50 de metri

Centrul Infotrafic anunţă că vizibilitatea este scăzută pe mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi din cauza ceţii.

360 afișări
Imaginea articolului CEAŢĂ pe mai multe autostrăzi şi drumuri naţionale. Vizibilitatea poate fi şi sub 50 de metri

Vizibilitate redusă pe Autostrada Bucureşti-Piteşti din cauza ceţii

"Vizibilitatea scade sub 100 de metri, pe alocuri sub 50, pe autostrăzile A1 (pe tronsoanele Arad - Nădlac şi Sebeş - Deva) şi A3 Bucureşti - Ploieşti şi în judeţele Argeş, Alba (pe DN1 Alba-Iulia -Aiud) şi Giurgiu", transmite Poliţia Română.

Pentru judeţele Maramureş, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Bihor, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin, Constanţa, Gorj, Vâlcea, Teleorman, Călăraşi, Harghita, Alba şi Sibiu, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare ceaţă şi la condiţii de formare a poleiului.

Anterior Centrul Infotrafic anunţa că pe Autostrada Bucureşti-Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă de la kilometrul 23 până la 120, vizibilitatea fiind cuprinsă între 100 şi 150 de metri.

Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ).

"Le reamintim conducătorilor auto că luminile de ceaţă trebuie folosite doar în condiţii de ceaţă densă (numai împreună cu luminile de întâlnire), deoarece acestea îi pot stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic dacă vizibilitatea este bună", transmit poliţiştii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici