Cei 18 suspecţi în cazul furturilor de produse petroliere din conducta OMV-Petrom, arestaţi preventiv

Cei 18 suspecţi în cazul furturilor de produse petroliere din conducta magistrală a OMV-Petrom au fost arestaţi preventiv, vineri, pe 29 de zile, de Tribunalul Dâmboviţa, iar cinci dintre cele 50 de persoane cercetate în acelaşi caz au primit interdicţie de părăsire a localităţii pentru 30 de zile.

727 afișări
Imaginea articolului Cei 18 suspecţi în cazul furturilor de produse petroliere din conducta OMV-Petrom, arestaţi preventiv

Cei 18 suspecţi în cazul furturilor de produse petroliere din conducta OMV-Petrom, arestaţi preventiv (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, la audieri au fost aduse 85 de persoane, în dosar fiind cercetaţi în total 68 de suspecţi, dintre care 18 iniţial în stare de reţinere, ulterior arestaţi preventiv, şi 50 în stare de libertate, între care şi fostul şef de post din comuna Selaru, judetul Dâmboviţa, doi lucrători de la Secţia de Poliţie Petreşti, judeţul Dâmboviţa, un jandarm din cadrul IJJ Dâmboviţa şi un fost pompier de la ISU Dâmboviţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cazul a cinci dintre cei 50 cercetaţi în stare de libertate, instanţa dâmboviţeană a luat decizia interdicţiei de părăsire a localităţii de domiciliu pentru 30 de zile.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei 18 arestaţi preventiv au fost introduşi în arestul IPJ Dâmboviţa.

Decizia de vineri a Tribunalului Dâmboviţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Persoanele arestate preventiv sunt acuzate de furt calificat de produse petroliere în formă continuată, infracţiune pentru care, dacă vor fi găsiţi vinovate, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea între patru şi 18 ani de închisoare.

Un număr de 74 de percheziţii domiciliare au avut loc, joi dimineaţă, în judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman, pentru identificarea şi cercetarea unei grupări infracţionale specializată în furtul de produse petroliere.

"Acţiunile au drept scop şi probarea unor infracţiuni de corupţie, iar perheziţiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Dâmboviţa, Argeş, Prahova şi Teleorman şi Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Inspectoratului General al Aviaţiei, Direcţiei de Supravegheri Operative, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi Serviciului Român de Informaţii.Activităţile şi sunt coordonate de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române", se arăta într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

La acţiune au participat două elicoptere şi peste o sută de maşini ale anchetatorilor.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe instalaţii artizanale folosite la furtul produselor petroliere, peste 15 tone de ţiţei şi 19 autovehicule folosite la sustrageri. De asemenea, 85 de suspecţi au fost duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici