Cei doi fraţi dispăruţi de 5 zile în Munţii Făgăraş, căutaţi din nou, fără succes, cu elicopterul

Salvamontiştii şi jandarmii montani au pornit, joi, din nou, în căutarea celor doi fraţi dispăruţi de cinci zile în Munţii Făgăraş, zona unde aceştia au dispărut fiind survolată cu un elicopter timp de 3 ore, însă fără succes, căutările fiind sistate până vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1747 afișări
Imaginea articolului Cei doi fraţi dispăruţi de 5 zile în Munţii Făgăraş, căutaţi din nou, fără succes, cu elicopterul

Cei doi fraţi dispăruţi de 5 zile în Munţii Făgăraş, căutaţi din nou, fără succes, cu elicopterul (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Un elicopter MAI dotat cu trolier s-a înălţat din nou în aer, joi, pentru a survola zona Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş, în speranţa că cei doi fraţi vor fi găsiţi, după ce, joi, elicopterul a mai survolat o dată zona însă s-a retras după lăsarea întunericului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, Laurenţiu Stoian, joi, în jurul prânzului, s-au început din nou căutările cu un elicopter MAI , însă acesta a fost nevoit să se întoarcă la bază, în jurul orei 15.30, deoarece vremea s-a înrăutăţit brusc.

Cel mai probabil căutările cu elicopterul vor fi reluate şi în cursul zilei de vineri, potrivit sursei citate.

Cei doi fraţi dispăruţi sunt din judeţul Mureş şi au plecat sâmbătă, într-o drumeţie în Munţii Făgăraş, încercând să ajungă pe vârful Moldoveanu.

Căutările celor doi turişti au început luni dimineaţa, după ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenţă 112 deoarece nu a mai putut lua legătura niciunul dintre ei.

Fraţii au plecat din localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, unde au lăsat maşina cu care veniseră şi care aparţine unei societăţi comerciale.

Apoi, cei doi au urcat pe Valea Sâmbetei şi de atunci nu mai ştie nimeni de ei.

Misiunea echipelor de salvatori este aproape imposibilă şi extrem de periculoasă, în zonă existând pericol de avalanşe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici