ACCIDENTE în lanţ pe Autostrada Soarelui, din cauza poleiului. Patru răniţi, transportaţi de urgenţă la spitale din Capitală- FOTO, VIDEO

22 de persoane au fost evaluate de medici, dintre care patru transportate la spitale, în urma unui carambol în care au fost implicate 17 maşini şi care s-a produs, miercuri dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

12671 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTE în lanţ pe Autostrada Soarelui, din cauza poleiului. Patru răniţi, transportaţi de urgenţă la spitale din Capitală- FOTO, VIDEO

ACCIDENTE în lanţ pe Autostrada Soarelui, din cauza poleiului. 22 de persoane, evaluate de medici - FOTO, VIDEO

"Este vorba de un accident pe ambele sensuri în zona Glina, 10 maşini pe sensul spre Constanţa, 7 pe sensul spre Bucureşti. Colegii au evaluat 22 de persoane, din care patru urmează să fie duse la spital sau sunt în curs să fie transportate la spitale. Din cele patru o singură persoană are factură la unul din membrele superioare. Nu sunt cazuri critice", a declarat, marţi dimineaţă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat.

Răniţii vor fi transportaţi la unităţile sanitare cele mai apropiate. Două persoane rănite în urma accidentelor în lanţ produse, marţi dimineaţă, pe Autostrada Soarelui, în zona Glina, au fost transportate la Spitalul Pantelimon, iar alte două victime, la Spitalul Bagdasar-Arseni, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat la ieşirea de pe A2 Bucureşti – Constanţa către centura Capitalei.

Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei.

 

Un accident similar s-a produs în urmă cu două săptămâni, în dreptul kilometrului 67 al Autostrăzii 2 Bucureşti – Constanţa. Patru persoane au decedat, alte 36 de persoane fiind rănite, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu de intervenţie.

5 noiembrie: Accident în lanţ pe Autostrada Soarelui. Raed Arafat: 3 morţi, 36 de răniţi, 15 maşini implicate. ISU a activat planul roşu

"Astăzi 05.11.2016, în jurul orei 8.42, pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare către Constanţa, din cauza ceţii dense, s-a produs un accident în care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reieşit că accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutieră din cadrul BAMS, BPR şi IPJ Călăraşi asigura salvarea de vieţi, măsuri la faţa locului, fluidizarea circulaţiei pe rute ocolitoare. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, ulterior o a patra persoană fiind declarată decedată.

Datele iniţiale indicau două persoane decedate.

"Doi oameni încarceraţi, două persoane încarcerate şi mai mult de 10 persoane rănite. Se intervine acum cu forţe de la ISU Călăraşi, autospeciale SMURD, Serviciul de Ambulanţă Judeţean intervine cu şapte autospeciale, sunt autospeciale de descarcerare. Cel mai probabil, carambolul s-a produs din cauza ceţii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Tătăranu de la ISU Călăraşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici