Video Peste 150 de cetăţeni moldoveni au protestat la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Cum s-a apărat Ambasada de acuzaţiile protestatarilor - VIDEO

Peste 150 de cetăţeni moldoveni au protestat, luni seara, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti faţă de modul în care au fost organizate alegerile şi pentru că sute de oameni nu au putut să îşi exercite dreptul de vot la secţiile din mai multe ambasade, inclusiv în România.

868 afișări

Protestul a durat în jur de o oră şi jumătate, încheindu-se după ora 20.

Tinerii s-au declarat nemulţumiţi faţă de decizia autorităţilor de la Chişinău de a aloca doar 3.000 de buletine de vot pe fiecare secţie, situaţie care a făcut ca mulţi să nu poată vota.

Oamenii au scandat "Vrem să votăm!", în condiţiile în care circa 70 de persoane nu au mai putut să îşi exercite dreptul constituţional în secţiile din Bucureşti. Buletinele de vot s-au terminat la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti duminică în jurul orei 19.00, cetăţenii moldoveni strânşi la coadă fiind îndrumaţi la secţia organizată în cadrul Consulatului Republicii Moldova la Bucureşti.

Doar că şi aici buletinele s-au epuizat înainte ca toţi oamenii aflaţi la rând să voteze.

Luni seara, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a ieşit să discute cu protestatarii. "Eu am comentat situaţia de ieri. Am spus că ambasada a solicitat suplimentarea buletinelor de vot, lucru care nu a fost posibil pentru că legislaţia permite doar 3.000 de buletine pe secţie", a declarat ambasadorul.

Întrebat de ce unele buletine de vot erau în limba rusă, ambasadorul Mihai Gribincea a afirmat că este vorba despre câte 50 de buletine de vot pe secţie. "În Moldova se tipăresc în două limbi pentru că se poate să fie cetăţeni moldoveni de etnie rusă care sunt în trecere prin Bucureşti. Eu sunt reprezentant al Rep. Moldova, dar sunt lucruri care nu ţin de competenţa mea. Am făcut tot posibilul să se voteze, dovadă că în primul tur au votat 9.300 de oameni, iar în al doilea au fost 16.000 de votanţi în România", a replicat Mihai Gribincea.

La protestul de luni seara a fost prezent şi liderul unioniştilor, George Simion, cel care în urmă cu trei săptămâni a discutat cu liderii partidelor de la Bucureşti despre proiectul de Unire.

Unii dintre participanţii la protest şi-au exprimat nemulţumirea faţă de mesajul dat luni după-amiază de preşedintele Klaus Iohannis, considerând că acesta nu ar fi trebuit să recunoască rezultatul alegerilor înainte ca acestea să fie validate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici