FOTO  Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava, au depus plângere la IGPR

  • Cei doi jurnalişti, Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, şi activistul de mediu Tiberiu Boşutar, însoţiţi de avocatul Greenpeace, au depus plângere penală la sediul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale.
  • Cei trei au fost agresaţi într-o pădure din Suceava, când documentau tăierile ilegale.
  • Aparatura acestora a fost distrusă de agresori.
  • În urma atacului, jurnalistul Mihai Dragolea şi activistul Tiberiu Boşutar au ajuns la spital, după ce şi-au pierdut cunoştinţa.
4567 afișări
Imaginea articolului Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava, au depus plângere la IGPR

Sursă FOTO: Greenpeace România

Poliţia Română a anunţat că 11 persoane au fost identificate şi au fost duse la audieri în acest caz.

În acest moment, Mihai Dragolea, Radu Mocanu şi Tiberiu Boşutar se află la Institutul de Medicină Legală pentru întocmirea raportului medico-legal, potrivit Greenpeace.

„Băieţii sunt nedormiţi de 24 de ore, au condus toată noaptea din Suceava până în Bucureşti, dar sunt hotărâţi să meargă până la capăt pentru ca vinovaţii să fie pedepsiţi. Susţinerea voastră şi mesajele de încurajare contează şi i-au ajutat să reziste acestei zile interminabile”, transmite Greenpeace, într-o postare pe contul lor de Facebook.

Cei trei au fost agresaţi de aproximativ 20 de persoane, într-o pădure din Suceava, când documentau tăierile ilegale. În urma atacului violent, jurnalistul Mihai Dragolea şi activistul Tiberiu Boşutar au ajuns la spital, după ce şi-au pierdut cunoştinţa.

De asemenea, atacatorii au distrus aparatura video a jurnaliştilor.

Greenpeace a anunţat că din discuţiile purtate cu cei trei reies elemente de încadrare la tentativă de omor, loviri şi alte violenţe, tortură, privare de libertate şi distrugere de proprietate.

CITEŞTE ŞI: Tăierile ilegale de păduri. Reacţia Comisiei Europene, după ce doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost bătuţi într-o pădure din Suceava

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici