Cei trei medici de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, reţinuţi pentru luare de mită, arestaţi

Cei trei medici de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, reţinuţi, vineri, după ce au fost prinşi în flagrant luând mită de la o pacientă pentru a-i face cezariană, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Dolj.

1146 afișări
Imaginea articolului Cei trei medici de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, reţinuţi pentru luare de mită, arestaţi

Cei trei medici de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, reţinuţi pentru luare de mită, arestaţi

Tribunalul Dolj a admis, sâmbătă, cererea procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a celor trei medici de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, reţinuţi pentru luare de mită, în urma unui flagrant.

Sentinţa instanţei nu este definitivă.

Doi medici ginecologi şi un anestezist de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti au fost reţinuţi, vineri, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova, după ce au fost prinşi în flagrant luând mită de la o pacientă pentru a-i face cezariană.

Cei trei medici de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti sunt acuzaţi că ar fi primit, în total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariană unei tinere de 23 de ani. Banii au fost daţi medicilor înainte de intervenţie, fiind marcaţi de anchetatori, care au intervenit la finalul operaţiei şi i-au prins în flagrant pe cei trei.

"Suma de bani pretinsă urma să fie înmânată celor trei de către soţul pacientei - denunţător în cauză, cu ocazia intervenţiei chirurgicale, programată în dimineaţa zile 10 ianuarie, după cum urmează: medicului chirurg Aurelian Dobran, suma de 900 de lei; medicului specialist Dana Uţupanu, 800 de lei şi medicului anestezist Grigore Dinu, suma 200 de lei. Aceste sume au fost predate fiecăruia dintre învinuiţi în ziua de 10 ianuarie de către soţul pacientei, Aurelian Dobran şi Grigore Dinu primind banii înainte de intervenţia chirurgicală, iar Dana Uţupanu, imediat după intervenţie, potrivit înţelegerii din ziua anterioară", a arătat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Medicul Aurelian Dobran este şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, Daniela Uţupanu este medic ginecolog, iar Grigore Dinu este medic anestezist.

Managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, medicul Constantin Târziu, declara, vineri, corespondentului MEDIAFAX că nu ştie în ce a constat flagrantul şi cum s-a ajuns la organizarea acestuia, pacienta gravidă neplângându-i-se anterior de vreo problemă.

El mai spunea că va fi deschisă o anchetă administrativă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat la Secţia Obstetrică-Ginecologie, susţinând că astfel de situaţii îi anulează eforturile pe care le face pentru a moderniza unitatea sanitară.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri generate de moartea unor bebeluşi la naştere, anchetele respective nefiind finalizate nici până în prezent. Cercetările au vizat alţi medici decât cei implicaţi în ancheta de acum.

În plus, în luna aprilie a anului trecut un nou-născut devorat de câini fără stăpân a fost găsit mort în curtea unităţii sanitare, în urma anchetei stabilindu-se că o rudă a unui pacient internat acolo a născut în toaleta unui salon, după care a aruncat copilul în curtea spitalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici