Cel mai potrivit mobilier pentru bucătărie în funcţie de design-ul interior ( P)

Dacă vă număraţi printre pasionaţii de culinar, atunci înseamnă că vă doriţi o cameră de gătit pe măsură, nu-i aşa? Şi cum bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi ale unei case, aveţi toate motivele să vă concentraţi pe amenajarea sa într-un stil cât mai potrivit. Dacă vă plac mai multe stiluri de design interior şi nu ştiţi ce să alegeţi, staţi fără griji. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale prin a vă vorbi despre mobila bucătărie potrivită fiecărui stil în parte. Astfel, veţi afla ce elemente caracteristice se găsesc în fiecare şi vă veţi putea decide asupra mobilierului preferat. Să începem!

148 afișări
Imaginea articolului Cel mai potrivit mobilier pentru bucătărie în funcţie de design-ul interior ( P)

Cel mai potrivit mobilier pentru bucătărie în funcţie de design-ul interior ( P)

Printre cele mai des întâlnite stiluri de design interior se numără următoarele: rustic, scandinav, industrial şi minimalist. Acestea patru au reuşit să se adapteze schimbărilor din domeniu de-a lungul timpului şi au rămas unele dintre cele mai îndrăgite stiluri de amenajare. Fiecare vine cu accente specifice, diverse culori, modele şi elemente care le scot în evidenţă. Aşa că, în continuare, veţi afla ce fel de mobilă bucătărie se potriveşte fiecăruia, pentru a putea lua cea mai bună decizie. În funcţie de numărul membrilor din familie, dar şi al nivelului de îndemânare pe care îl aveţi în bucătărie, cu siguranţă veţi găsi un model potrivit pentru locuinţa dumneavoastră.

  • Bucătării pe stiluri de design interior

  1. Rustic

Începem cu primul design interior menţionat şi anume, stilul rustic. Acesta se remarcă prin accentele lemnoase cu aspect montan, prin decoraţiunile tradiţionale precum coarnele de cerb sau crenguţele de brad atârnate sub ferestre, dar şi prin sentimentul de căldură interioară. Dacă vă doriţi să vă simţiţi ca într-o excursie la munte de fiecare dată când gătiţi iar izul revigorant de rural vă inspiră cu fiecare ocazie, atunci o mobilă bucătărie în stil rustic vi se va potrivi de minune. Puteţi alege fie o bucătărie obişnuită, fie una cu insulă pentru gătit. Tot ce contează sunt nevoile dumneavoastră, aşa că alegeţi în consecinţă. Ce trebuie să reţineţi este că, pentru a reda acest stil cu ajutorul mobilierului, veţi avea nevoie de piese în culori lemnoase, închise sau roşiatice, de accente ieşite în relief sau sculpturi lucrate manual în mobilier, dar şi de scaune pentru bucătărie sau banchete de lemn cu pernuţe în model tradiţional. Cu siguranţă vă veţi simţi ca în basme cu un astfel de aranjament.

  1. Scandinav

Al doilea design interior din lista noastră de astăzi este cel scandinav, supranumit şi nordic. Acesta se remarcă prin accentele ordonate, aproape minimaliste, cu un touch lemnos şi modern. Dacă sunteţi o persoană organizată căreia îi place să-şi ţină ustensilele şi cratiţele ordonate zi de zi, atunci această mobilă vi se va potrivi la perfecţie. Pentru a reda acest stil în bucătăria dumneavoastră veţi avea nevoie de un mobilier în culorile alb, gri deschis sau bej, după preferinţe. De asemenea, tot aici veţi regăsi şi insulele pentru gătit, aşezate predominant în mijlocul bucătăriilor. Acestea vor integra şi mai mult sentimentul de curăţenie şi ordine în aranjamentul ales, inspirându-vă astfel să gătiţi cât mai liniştit. Cu un mobilier în acest stil vă veţi simţi de parcă gătitul este precum yoga: relaxant şi revigorant.

  1. Industrial

Următorul design interior despre care vrem să vă vorbim este cel industrial. Dacă sunteţi fan al show-urilor de gătit şi vă doriţi să vă duceţi pasiunea pentru culinar la următorul nivel, atunci această bucătărie cu siguranţă vă va impresiona. Ce trebuie să reţineţi este că, în cazul mobilierului industrial, nu veţi mai regăsi aceleaşi accente calde şi ordonate ca la modelele precedente ci, mai degrabă, veţi resimţi accentele rigide şi reci. Acest lucru se datorează materialului care predomină în aceste bucătării şi anume, metalul: inoxul sau aluminiul. Totodată, veţi mai regăsi şi insulele pentru gătit. Putem spune chiar că acestea sunt de nelipsit din design-ul interior industrial, datorită asemănării cu bucătăriile profesionale. Astfel, dacă alegeţi acest tip de mobilier, cu siguranţă vă veţi simţi de parcă faceţi parte din echipa unui chef de renume.

  1. Minimalist

Ultimul design interior ce se regăseşte des în amenajările de case este cel minimalist. Şi aici, ca şi în cazul stilului scandinav, veţi putea remarca sentimentul de ordine şi curăţenie, însă acesta va fi dus la extrem. Accentele specifice îşi vor pune amprenta pe bucătăria dumneavoastră prin mobilierul în nuanţe de alb, cu cât mai puţine detalii la vedere. De asemenea, un alt element specific îl reprezintă şi electrocasnicele încorporabile, ce ajută la imaginea de ansamblu dorită. Veţi mai putea observa şi masa simplă de bucătărie, rotundă sau dreptunghiulară, alături de o pereche de scaune elegante. Sau dacă vă doriţi un design şi mai minimalist de atât, puteţi alege şi scaunele de bar, aşezate lângă blatul de bucătărie. Suntem convinşi că veţi face alegerea potrivită având în vedere informaţiile oferite.

Tot ce vă mai rămâne de făcut este să optaţi pentru mobila perfectă pentru bucătărie în funcţie şi de cum este amenajată restul casei dumneavoastră. Alegeţi un design care va complimenta locuinţa pe deplin, pentru un efect cât mai fluid.

 

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunşi la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos şi că v-am inspirat să faceţi cea mai bună alegere. Pentru şi mai multe sfaturi, nu ezitaţi să navigaţi mediul online. Vă dorim happy shopping şi redecorare plăcută!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici