Cele mai scăzute temeperaturi din această iarnă: minus 30 de grade la Întorsura Buzăului

Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă au fost înregistrate duminică dimineaţa în mai multe localităţi din judeţul Covasna, între minus 30 şi minus 20 de grade Celsius.

177 afișări
Imaginea articolului Cele mai scăzute temeperaturi din această iarnă: minus 30 de grade la Întorsura Buzăului

Cele mai scăzute temeperaturi din această iarnă: minus 30 de grade la Întorsura Buzăului (Imagine: Mediafax Foto)

Meteorologii se aşteaptă ca frigul să persiste şi în zilele următoare.

La Întorsura Buzăului, termometrele au indicat, duminică dimineaţa, minus 30 de grade C, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă.

În luna ianuarie, recordul în această zonă a fost înregistrată în 1963 şi 1990, când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 grade Celsius.

Populaţia din zona supranumită "Mica Siberie" rezistă greu temepraturile scăzute deoarece gerul taie răsuflarea. Nici alte zone ale judeţului Covasna nu au scăpat de ger. Duminică dimineaţa, la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, s-au înregistrat minus 21 grade Celsius, iar în zona oraşului Baraolt minus 20 grade Celsius.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici