Video Cele patru măsuri care ar face Bucureştiul să arate ca Parisul

  • Proprietarii de restaurante şi primarul Capitalei au creat un pachet de măsuri pentru revigorarea sectorului
  • Spaţii mai mari pe trotuare pentru terase, oferite gratuit de primărie
  • Festivalul de gastronomie românească devine normă în weekend
2117 afișări

Ţi-ai imaginat vreodată cum ar fi să bei o cafea pe o terasă din Bucureşti şi să te simţi ca în centrul Parisului?

S-ar putea ca visul tău să devină realitate. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a discutat cu patronii de restaurante un pachet de măsuri care vor schimba la faţă Bucureştiul, după modelul aplicat în Paris. Astfel, terasele se pot extinde pe trotuare gratuit sau cu un preţ simbolic. Impozitul pe clădirile care găzduiesc restaurante ar putea fi redus cu 50% în 2020. În fiecare weekend, Bucureştiul va avea un festival de gastronomie românească. Vor fi food truck-uri sau terase temporare în zonele pietonale. Clădirile istorice unde sunt restaurante, chiar şi cele cu risc seismic, vor fi refăcute în parteneriat public-privat.

Patru măsuri pentru reînvierea ospitalităţii:

  1. Terasele se pot extinde pe trotuare gratuit sau cu un preţ simbolic
  2. Impozitul pe clădirile care găzduiesc restaurante va fi redus
  3. Festival de gastronomie în fiecare weekend în Bucureşti
  4. Clădirile istorice unde sunt restaurante, refăcute în parteneriat public-privat

Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA:  Şi primarul general vede aceste măsuri nu ca fiind un cost pentru Primărie, ci ca fiind o investiţie în industria HoReCa, astfel încât ea să nu moară şi să producă efecte pozitive în viitor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici