- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.06.2015, 12:45)
- Alina Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Centrale electrice din surse regenerabile de peste 100 milioane de euro vor fi puse în funcţiune în România
Mai multe centrale electrice din surse regenerabile cu o putere instalată cumulată de peste 60 MW şi investiţii totale de peste 100 de milioane de euro vor fi puse în funcţiune în perioada următoare în România.
Urmărește
531 afișări
Centrale electrice din surse regenerabile de peste 100 milioane de euro vor fi puse în funcţiune în România (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"În perioada imediat următoare urmează să se racordeze la Reţeaua Electrică de Transport (RET) a Transelectrica 40 MW în centrale electrice eoliene (CEE Babadag 3 – 30 MW şi CEE Casimcea 1 – 10 MW), 18 MW în centrale electrice fotovoltaice (CEF Oneşti), 15 MW în centrale electrice pe biomasă (CEB Reci)", a comunicat, la solicitarea MEDIAFAX, transportatorul naţional de electricitate Transelectrica.
Având în vedere costurile estimative necesare pentru construcţia unui MW în funcţie de sursa de energie, rezultă că aceste investiţii se ridică în total la peste 100 de milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ai votat răul cel mai mic ca să afli că e răul cel mare. Ți-a mai rămas o singură opțiune
-
Germania şi Franţa, principalele economii europene, sunt în criză politică, la fel ca România
-
O companie închide biroul din Oradea din cauza scăderii cererii pe piaţa auto
-
Ţările UE discută despre un fond de 500 de miliarde de euro pentru proiecte comune de apărare
Puterea instalată în Sistemul Energetic Naţional la 1 aprilie 2015 era de 22.308 MW în total: apă 6.376 MW (28,5%), cărbune 5.718 MW (25,6%), hidrocarburi 4.539 MW (20,3%), eoliană 2.953 MW (13,2%), nucleară 1.413 MW (6,3%), solară 1.208 MW (5,4%), biomasă 100 MW (0,45%) şi geotermală 0,05 MW.
Producţia de energie electrică a României în anul 2014 a fost de 60,6 TWh, fiind în creştere cu 11,3% comparativ cu producţia realizată în anul 2013, de 54,4 TWh.
"Creşterea producţiei interne a fost determinată pe de o parte de creşterea consumului intern în anul 2014 cu 1,9% comparativ cu 2013, iar pe de altă parte de creşterea soldului energiei electrice tranzacţionate transfrontalier cu 254,7% comparativ cu anul 2013", se mai arată în datele transmise de Transelectrica.
De asemenea, potrivit Planului de dezvoltare a reţelei electrice de transport pentru perioada 2014-2023, elaborat de Transelectrica, producţia netă de energie electrică a României ar putea creşte la 68 TWh în 2018 şi la 77,4 TWh în anul 2023.
Acelaşi document arată că 80% din grupurile termoenergetice au durata de viaţă normată depăşită. În plus, pentru perioada 2014 - 2023, analiza dezvoltării reţelei a luat în considerare un program de retrageri definitive din exploatare ale unor grupuri termoelectrice, la atingerea duratei de viaţă, sau din cauza eficienţei scăzute şi neîncadrării în cerinţele Uniunii Europene privind poluarea, totalizând 3.245 MW putere netă disponibilă, dintre care 2.263 MW până în 2018 inclusiv.
În ceea ce priveşte intenţiile de instalare de grupuri noi, conform informaţiilor transmise de producătorii existenţi, acestea însumează o putere netă disponibilă estimată la circa 6.231 MW, exclusiv centralele bazate pe surse regenerabile de energie.
Directivele Uniunii Europene care vizează combaterea modificărilor climatice şi promovarea utilizării surselor regenerabile de energie au ca ţinte reducerea cu 20% faţă de 1990 a emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea cu 20% a eficienţei şi o pondere de 20% a energiei din surse regenerabile în consumul total de energie, la nivelul UE, până în 2020.
Citește pe alephnews.ro: Haosul alegerilor din România continuă. Turul II începe mâine, dar încă vin solicitări la CCR pentru anularea primului tur
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA avertizează împotriva amenințării Rusiei la adresa democrației. Antony Blinken: „Autoritățile române descoperă un efort rusesc de a influența alegerile prezidențiale”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Scandal monstru pe TikTok, după ce Călin Georgescu s-a dezis de susținătorii săi: 'Te-am susținut, acum ne ameninți'
CANCAN.RO
Zodia care își va schimba radical viața până pe 21 decembrie 2024, potrivit faimoasei Neti Sandu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe