Centrul de reabilitare Brădet, care a ars miercuri aproape în totalitate, nu avea poliţă de asigurare

Membrii comisiei pentru Sănătate, Protecţia Copilului şi a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul CJ Braşov au anunţat că au sesizat Guvernul după ce au constatat că Centrul de reabilitare şcolară Brădet, care a fost distrus în incendiu, nu avea încheiată poliţa obligatorie de asigurare.

632 afișări
Imaginea articolului Centrul de reabilitare Brădet, care a ars miercuri aproape în totalitate, nu avea poliţă de asigurare

Centrul de reabilitare Brădet, care a ars miercuri aproape în totalitate, nu avea poliţă de asigurare (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

„Membrii comisiei nr. 7 pentru Sănătate, Protecţia Copilului şi a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Consiliului Judeţean Braşov îşi manifestă public îngrijorarea pentru situaţia în care se află acum beneficiarii Centrului de plasament de la Brădet, distrus de flăcări în dimineaţa zilei de miercuri, 11 ianuarie 2017. Conform reprezentanţilor ISU Braşov, clădirea a fost cuprinsă de flăcări din cauza coşului de fum, ceea ce înseamnă că incendiul ar fi putut fi evitat dacă administratorul imobilului, respectiv conducerea DGASPC s-ar fi implicat mai mult în buna desfăşurare a activităţii în centre şi în asigurarea siguranţei beneficiarilor acestora“, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei, preluat de corespondentul MEDIAFAX

Membrii Comisiei spun că imobilul de la Brădet, care se află în proprietatea Consiliului Judeţean Braşov, dar în administtrarea DGASPC Braşov, nu are poliţă pentru asigurarea obligatorie a clădirii. „Conform documentelor, pagubele provocate de incendiu se ridică la 360.000 de lei, din care 230.000 reprezentând valoarea de inventar a clădirii, iar 130.000 valoarea de inventar a bunurilor distruse de flăcări. Membrii comisiei 7 lansează public o întrebare: «Cine suportă aceste pagube?»”, se mai arată în documentul citat.

Comisia 7 din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, mai spune că, „având la bază rapoartele de audit şi pe cele ale Curţii de Conturi a atras atenţia Executivului în ceea ce priveşte managementul în cazul DGASPC şi a solicitat luarea de măsuri legale“.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, a confirmat faptul că clădirea nu are asigurare, precizând că nicio unitate bugetară nu are asigurare pentru incendiu. „Toate unităţile bugetare care nu sunt înscrise în evidenţele fiscale ca plătitori de impozit, nu pot face asigurări“, a spus sursa citată.

Clădirea Centrului de Reabilitare Şcolară de la Brădet a ars, miercuri, din temelii, construcţia fiind în mare parte din lemn, deşi în ianuarie anul trecut a fost realizată, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov, ignifugarea acoperişurilor cabanelor de la CRS Brădet. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov a anunţat că în clădire se aflau 24 de fete cu vîrste între 7 şi 18 ani. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă întreaga construcţie a fost distrusă, pe o suprafaţă de 650 metri pătraţi. Conducerea instituţiei a decis mutarea temporată a celor 24 de fete în Locuinţa protejată „Casa Chris“ din Brădet. La Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet erau îngrijiţi copii şi tineri cu deficienţe intelectuale şi cu tulburări de comportament. Fiind subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov, instituţia primeşte în grijă copii defavorizaţi din judeţul Braşov, pe care, prin diverse metode pedagogice, încearcă să-i pregătească pentru o viitoare integrare în societate.

Mai mulţi braşoveni au lansat, joi, o campanie pa pagina de socializare Facebook pentru strângere de bani sau obiecte care urmează să fie donate pentru copiii din centru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici