Cercetători: valul de căldură din SUA şi Canada ar fi fost „practic imposibil,” dacă nu ar fi existat schimbările climatice

  • Echipa de cercetători spune că valul de căldură mortal este un eveniment care se întâmplă o dată la 1.000 de ani.
  • Astfel de evenimente extreme pot deveni mai frecvente pe măsură ce lumea se încălzeşte din cauza schimbărilor climatice.
  • Cercetătorii spun că şansele ca aceste evenimente să se producă fără încălzirea provocată de om ar fi fost practic imposibile.
636 afișări
Imaginea articolului Cercetători: valul de căldură din SUA şi Canada ar fi fost „practic imposibil,” dacă nu ar fi existat schimbările climatice
Valul de căldură care a ars vestul Canadei şi SUA la sfârşitul lunii iunie a fost „practic imposibilă” fără schimbările climatice, spun oamenii de ştiinţă, relatează BBC.
 
Echipa de cercetători spune că valul de căldură mortal este un eveniment care se întâmplă o dată la 1.000 de ani.
 
Astfel de evenimente extreme pot deveni mai frecvente pe măsură ce lumea se încălzeşte din cauza schimbărilor climatice.
 
Dacă oamenii nu ar fi influenţat clima în măsura în care au făcut-o, şansele ca evenimentul să se întâmple ar fi fost, probabil, de 150 de ori mai mici.
 
Oamenii de ştiinţă îşi fac griji că încălzirea globală, în mare parte ca urmare a arderii combustibililor fosili, creşte acum temperaturile mai repede decât prezic modelele.
 
Cercetătorii climatici spun că s-au obişnuit ca valurile de căldură să bată recorduri în întreaga lume în ultimii ani. Cu toate acestea, depăşirea precedentului nivel naţional de temperatură ridicată cu mai mult de 4°C dintr-o dată, aşa cum s-a întâmplat în Canada săptămâna trecută, este practic fără precedent.
 
Recordul naţional anterior al Canadei de temperatura ridicată a fost de 45°C, dar în satul Lytton din Columbia Britanică termometrele au înregistrat 49,6°C.
 
Acest lucru s-a întâmplat cu puţin timp înainte ca satul să fie în mare parte distrus de un incendiu.
 
În toată regiunea, în statele din SUA Oregon şi Washington şi în vestul Canadei, mai multe oraşe au înregistrat noi recorduri de temperatură cu mult peste 40 de grade.
 
Aceste temperaturi au avut consecinţe letale pentru sute de oameni, cu creşterea numărului de decese subite şi înmulţirea vizitelor la spital din cauza bolilor provocate de căldură.
 
Oamenii au legat aceste fenomene neobişnuite şi extreme de schimbările climatice. De asemenea, cercetătorii spun că şansele ca acestea să se producă fără încălzirea provocată de om ar fi fost practic imposibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici