Ceremonii militare la 20 de ani de la aderarea României la NATO

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează mai multe acţiuni, printre care crosuri şi ceremonii militare, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea NATO.

104 afișări
Imaginea articolului Ceremonii militare la 20 de ani de la aderarea României la NATO

Sursa foto: Facebook

Joi, 4 aprilie, Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE) din Sibiu organizează, între orele 10.00 şi 11.30, crosul „MNC-SE Flags Run”, în Parcul „Sub Arini”; între orele 14.00 – 15.30, o ceremonie militară, la sediul Comandamentului şi între orele 15.30 – 19.00, „Ziua Porţilor Deschise”, la sediul HQ MNC-SE cu posibilitatea vizitării de către public a unei expoziţii de tehnică militară, prezentată de structurile subordonate şi partenere ale Corpului, precum şi a unei expoziţii foto dedicată Zilei NATO, transmite MApN într-un comunicat.

Duminică, 7 aprilie, în Bucureşti şi în marile garnizoane din ţară vor avea loc ceremonii militare de înălţare a drapelelor României şi NATO.

La sediul MApN, ceremonia militară va avea loc de la ora 13.00. De la ora 11.00, în Baza Aeriană 86 de la Borcea se va desfăşura crosul „RUNAWAY RUN 24” pe o distanţă de 2500 de metri. De asemenea, vor avea loc paraşutări, va fi organizată o expoziţie statică, iar aeronave F-16 vor survola aerodromul.

Miercuri, 10 aprilie, de la ora 10.00, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti, va avea loc lansarea evenimentului „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”, cu participarea unor personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale NATO. Cu acest prilej, vor fi expuse fotografii care ilustrează participarea militarilor români în teatrele de operaţii, realizate de Agenţia Media a Armatei, iar Muzeul Militar Naţional „Ferdinand I” va prezenta o expoziţie tematică.

„În urmă cu 20 ani, la data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, iar pe 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia oficială de arborare a drapelului românesc la sediul NATO. În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătoreşte, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic”, arată Ministerul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici