Cererea de abţinere a Monei Pivniceru, în cazul Voicu, admisă de instanţă

Conducerea instanţei supreme a admis, vineri, cererea de abţinere formulată de judecătoarea Mona Pivniceru, aflată într-o relaţia de prietenie cu familia judecătorului Florin Costiniu, astfel că în locul ei a fost desemnat judecătorul Ionuţ Matei, în procesul privind arestarea lui Cătălin Voicu.

572 afișări
Imaginea articolului Cererea de abţinere a Monei Pivniceru, în cazul Voicu, admisă de instanţă

Mona Pivniceru (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Senatorul Cătălin Voicu a fost adus cu ambulanţa, vineri dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde un complet de judecată de nouă judecători urmează să judece contestaţia parlamentarului faţă de arestare sa preventivă, într-un caz de corupţie în care sunt implicaţi şi judecătorii Florin Costini şi Cristian Jipa, de la ICCJ.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile, de către un judecător, recursul parlamentarului urmând a se soluţiona vineri.

Din completul de judecată, învestit cu soluţionarea recursului lui Voicu, făceau parte judecătorii Anton Pandrea - preşedintele Secţiei penale a ICCJ şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Traian Gherasim (fost procuror general adjunct al României), Victor Cameniţă Paşca, dar şi Mona Pivniceru - preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, care a înaintat o cerere de abţinere în acest caz.

Cererea Monei Pivniceru - judecător la Secţia civilă a ICCJ- a fost admisă, locul său fiind preluat în complet de către Ionuţ Matei - judecător la Secţia penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici