CFR Călători introduce un tren suplimentar pe ruta Bucureşti Nord - Istanbul

CFR Călători introduce în circulaţie în data de 20/21 aprilie un tren suplimentar, acceleratul 13163, pentru preluarea fluxului de călători de pe ruta Bucureşti Nord - Istanbul, ca urmare a închiderii aeroporturilor din cauza norului de cenuşă.

408 afișări
Imaginea articolului CFR Călători introduce un tren suplimentar pe ruta Bucureşti Nord - Istanbul

CFR Călători introduce în circulaţie un tren suplimentar pe ruta Bucureşti Nord - Istanbul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Orele de plecare/sosire ale trenului sunt următoarele: Bucureşti Nord (plecare 18.00) - Videle (plecare 18.45) - Giurgiu Nord (sosire 19.46/plecare 20.05) - Istanbul (sosire 14.00), potrivit CFR Călători.

La acest tren suplimentar se va asigura serviciul de transport cu vagoane cuştă şi vagoane de dormit.

De asemenea, luni şi marţi, trenurile internaţionale "Dacia" (spre şi dinspre Viena) şi "Ister" (spre şi dinspre Budapesta) vor circula la compunere maximă de 16 vagoane.

CFR Călători anunţa, sâmbătă, că suplimentează cu vagoane garniturile de tren care circulă între Bucureşti şi oraşe din Transilvania şi Moldova, în condiţiile în care aeroporturile din aceste zone au fost închise din cauza norului de cenuşă care traversează România.

Astfel, ca urmare a închiderii aeroporturilor interne din Transilvania şi Moldova, pentru preluarea traficului de călători, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, CFR Călători a suplimentat, în funcţie de necesităţi, cu vagoane clasă, vagoane de dormit şi cuşete, garniturile de tren care circulă pe relaţiile: Bucureşti - Cluj Napoca - Oradea, cu ramură pentru/de la Târgu Mureş; Bucureşti - Satu Mare, Bucureşti - Baia Mare, Bucureşti - Bacău, Bucureşti - Suceava, Bucureşti - Iaşi.

Totodată, CFR Călători a suplimentat garniturile trenurilor care circulă spre Budapesta şi Viena, în urma perturbării traficului aerian din cauza erupţiei vulcanice din Islanda.

Sute de curse aeriene au fost anulate până în prezent, iar operatorii de transport şi aeroporturile înregistrează pierderi importante, cele mai mari fiind la Tarom, de 1,1 milioane euro pe zi.

Traficul aerian continua să fie perturbat luni în cea mai mare parte a continentului european, din cauza deplasării norului de cenuşă eliberat în atmosferă de vulcanul islandez Eyjafjoll, însă, potrivit UE, jumătate din zborurile prevăzute luni în Europa ar putea fi asigurate.

Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca, la ora 15.00, să fie redeschise încă opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Băneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

Aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Constanţa şi Tulcea rămân în continuare închise, dar există "o probabilitate destul de mare" să fie redeschise marţi dimineaţa, la ora 7.00, a arătat premierul Emil Boc.

Situaţia acestor aeroporturi va fi stabilită luni seara, la ora 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici