Chiţac şi Stănculescu rămân cu condamnările de 15 ani de închisoare

Generalii în rezervă Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu rămân cu condamnările de câte 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei de la Timişoara, instanţa supremă respingând, miercuri, recursurile acestora.

121 afișări
Imaginea articolului Chiţac şi Stănculescu rămân cu condamnările de 15 ani de închisoare

Chiţac şi Stănculescu rămân cu condamnările de 15 ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins atât recursurile lui Chiţac şi Stănculescu, cât şi pe cel al Ministerului Apărării, menţinând decizia de condamnare a celor doi la câte 15 ani de închisoare. Sentinţa în acest dosar este definitivă.

Imediat după ce instanţa a anunţat respingerea recursurilor şi menţinerea deciziei de condamnare, generalul în rezervă Mihai Chiţac a părăsit sala de judecată.

Acesta a declarat că "a fost o mascaradă de proces", săvârşit cu încălcarea flagrantă a Codului de procedură penală atât în timpul urmăririi penale, cât şi în timpul cercetării judecătoreşti.

Chiţac a mai spus că totul a fost "dictat din umbră" de un anume Constantinescu, fără a spune care este numele complet, precizând doar că nu este vorba de fostul preşedinte Emil Constantinescu.

Întrebat cum va proceda în continuare şi dacă se va prezenta singur la penitenciar, Chiţac a răspuns: "Facem cum spune legea".

"Ce credeţi, că o să plec din ţară? Rămâne să mă gândesc şi să văd cum o să procedez", a spus Chiţac.

Victor Athanasie Stănculescu nu a fost prezent la instanţa supremă în momentul pronunţării deciziei.

În 4 aprilie 2007, un complet de trei judecători al instanţei supreme a hotărât condamnarea la câte 15 ani de închisoare a celor doi generali în rezervă şi degradarea militară a lor, fiind găsiţi vinovaţi de acuzaţiile de omor deosebit de grav în dosarul revoluţiei de la Timişoara. Cei doi au făcut recurs împotriva hotărârii de condamnare a lor.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici