Cinci funcţionari din PMB şi primăriile 1 şi 2, implicaţi în escrocheriile imobiliare

Cinci funcţionari publici din PMB şi primăriile sectoarelor 1 şi 2, alături de Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru şi alte trei persoane, acuzate de escrocherii imobiliare în Capitală, vor fi duse miercuri de procurori în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

66 afișări
Imaginea articolului Cinci funcţionari din PMB şi primăriile 1 şi 2, implicaţi în escrocheriile imobiliare

Cinci funcţionari din PMB şi primăriile 1 şi 2, implicaţi în escrocheriile imobiliare

Folosindu-se de datele astfel obţinute, membrii grupării întocmeau documente falsificate privind transferul proprietăţii terenurilor către ei sau persoane interpuse şi tot cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Direcţiilor de Impozite şi Taxe Locale ale primăriilor obţineau înscrierea pe rolul fiscal a falsului proprietar.

În cazul în care proprietarul terenului era statul, datele necesare erau furnizate de către funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau Primăriei Sectorului 1.

Potrivit DGA, pentru furnizarea datelor menţionate şi a copiilor de pe documente, funcţionarii primeau sume cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro şi diferite cadouri, iar pentru înscrierea la rolul fiscal şi obţinerea istoricului de rol având ca ultim plătitor de impozite falsul proprietar, primeau 1.000 de euro.

După înscrierea falsului proprietar ca plătitor de impozite, membrii grupării solicitau Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară intabularea dreptului de proprietate.

Cu sprijinul unor funcţionari care primeau sume de bani şi alte "atenţii", membrii grupării obţineau informaţii privind actele care apar în dosarul cadastral al terenurilor, cât şi date necesare pentru intabularea dreptului de proprietate. Ulterior, membrii grupării încercau să găsească cumpărători pentru terenurile respective.

Începând din această vară, Gigi Boeru este cercetat în libertate, dar cu interdicţia de a părăsi ţara, într-un dosar în care este acuzat că a obţinut, prin înşelăciune şi şantaj, de la o societate, un teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici