Cinci lideri de sindicat de la Ambulanţă sunt în greva foamei

Cinci lideri de sindicat din cadrul Ambulanţei sunt în greva foamei, iar angajaţii vor protesta marţi între orele 10.00 şi 12.00 în sediile serviciilor de Ambulanţă din ţară.

262 afișări
Imaginea articolului Cinci lideri de sindicat de la Ambulanţă sunt în greva foamei

Cinci lideri de sindicat de la Ambulanţă sunt în greva foamei

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România anunţă că, în cursul serii de luni, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanţă care au intrat în greva foamei, alături de preşedintele FNSAR Gheorghe Chiş a ajuns la 4+1.

Alăcuri de liderul naţional, mai protestează astfel Gâdiuţă Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea, şi Muşa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanţa Olt.

În susţinerea celor 5 lideri de sindicat, angajaţi din toate serviciile de ambulanţă, aflaţi în timpul liber, vor protesta începând de marţi, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de luni, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviştii cer o întâlnire de urgenţă cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred-Robert Simonis, preşedintele Comisiei pentru Muncă şi protecţie socială, Adrian Solomon, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu şi ministul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să resolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de ambulanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici