Cinci răniţi într-o explozie produsă într-o garsonieră din Caransebeş

Cinci persoane, între care doi copii, au fost rănite, vineri, în urma unei explozii produsă într-o garsonieră dintr-un bloc din Caransebeş, primele cercetări indicând că deflagraţia ar fi fost provocată de scurgeri de gaz.

25 afișări
Imaginea articolului Cinci răniţi într-o explozie produsă într-o garsonieră din Caransebeş

Cinci răniţi într-o explozie produsă într-o garsonieră din Caransebeş

Cei doi copii au fost internaţi în Clinica de arşi a Spitalului "Grigore Alexandrescu" şi vor fi supuşi unor investigaţii pentru a vedea dacă au şi arsuri de căi respiratorii, a declarat profesorul Dan Enescu.

Copiii au fost aduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" în jurul orei 21.00, cu arsuri pe 45-50 la sută din suprafaţa corpului şi vor fi supuşi unor investigaţii pentru a vedea dacă au suferit şi arsuri ale căilor respiratorii, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, şeful Clinicii de arşi a unităţii sanitare, profesorul Dan Enescu.

Acesta a precizat că cei doi copii au arsuri pe faţă, mâini şi abdomen şi vor fi duşi în sala de operaţii pentru toaletarea şi îngrijirea rănilor. Şeful Clinicii de arşi speră că cei doi copii vor fi recuperaţi, precizând însă că perioada de recuperare va fi mai lungă.

Cei trei adulţi au fost internaţi la Casa Austria din Timişoara. Potrivit chirurgului plastic Gheorghe Nodiţi de la Casa Austria, în cea mai gravă stare se află o femeie în vârstă de 65 de ani, bunica celor doi copii care au fost răniţi în explozie, iar ceilalţi doi adulţi au arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, însă acestea "nu sunt la fel de profunde".

"Cei trei, bunica, bunicul şi mama copiilor, au fost internaţi la terapie intensivă. În cea mai gravă strare se află femeia în vârstă de 65 de ani, bunica micuţilor, care are arsuri pe 85 la sută din suprafaţa corpului. De cum a ajuns la noi a pus probleme şi de aceea am decis să nu o operăm acum. Acum se află la terapie intensivă, dar pronosticul este rezervat, şansele ei de supravieţuire sunt foarte mici", a spus Nodiţi.

Potrivit concluziilor preliminare ale comisiei tehnice a E.ON Gaz Distribuţie, explozia în care au fost rănite cele cinci persoane a fost provocată de o acumulare de gaze, fiind depistate scăpări de gaze de la aragazul care era montat ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici