Cinci români câştigă peste 14.000 de euro la Comisia Europeană!

Încă de la intrarea României în Uniunea Europeana, posturile de funcţionar public într-una dintre instituţiile UE au devenit rapid o atracţie pentru românii care voiau un loc de muncă în afara ţării. Iar salariile cuprinse între 2.500 si 17.000 de euro pe lună au făcut şi mai atrăgătoare anunţurile de angajare, pentru care lista de candidaţi depăşeşte mii de persoane. Cu toate acestea, la Comisia Europeană, de exemplu, lucrează doar 620 de români, din peste 25.000 de angajaţi. Cauza? Etapele selecţiei sunt multe şi dificile, iar procesul depăşeşte uneori şi 9 luni.

39 afișări
Imaginea articolului Cinci români câştigă peste 14.000 de euro la Comisia Europeană!

Cinci români câştigă peste 14.000 de euro la Comisia Europeană! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit buletinului statistic european din decembrie, anul trecut lucrau la Comisia Europeana 620 de români, ceea ce reprezintă 2,5% din totalul angajaţilor CE.

Dintre aceştia, majoritatea - 483, sunt femei. Poziţia cea mai înalta ocupată de cinci dintre românii care lucrează la CE este aceea de angajat în administraţie gradul 14, ceea ce se traduce printr-un salariu care depăşeşte 14.000 de euro. Pentru această poziţie, însă, trebuie să ai cel puţin zece ani de experienţă.

Află cum ajungi să lucrezi pentru Comisia Europeană pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici