Cinci suspecţi în cazul uciderii poliţistului din Sânnicolau Mare au fost prinşi

Cel de-al cincilea suspect în cazul uciderii poliţistului de frontieră din localitatea timişeană Sânnicolau Mare a fost prins, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.45, după ce ieşise din ţară, el fiind capturat cu sprijinul autorităţilor maghiare.

448 afișări
Imaginea articolului Cinci suspecţi în cazul uciderii poliţistului din Sânnicolau Mare au fost prinşi

Cinci suspecţi în cazul uciderii poliţistului din Sânnicolau Mare au fost prinşi (Imagine: Captură video Stirileprotv.ro)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar Christian Ciocan, a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul a fost prins după ce trecuse graniţa cu România, în zona spaţiului Schengen.

El a spus că suspectul a fost capturat de poliţiştii maghiari, care "au răspuns rapid" solicitărilor Ministerului român de Interne.

Comisar Christian Ciocan a mai declarat că ultima persoană prinsă în acest caz este un tânăr în vârstă de 19 ani, Gheorghe Breazu, precizând că este principalul suspect în acest caz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, tânărul a fost prins de autorităţile maghiare la Szeged, localitate aflată la aproximativ 45 de kilometri de graniţa cu România, după ce a trecut pe jos prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad. Tânărul şi-a continuat drumul de la graniţă către Szged făcând autostopul.

El urmează să fie adus la Timişoara, unde va fi prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, alături de ceilalţi patru suspecţi.

Primii patru suspecţi în cazul uciderii poliţistului de frontieră de la Sânnicolau Mare au fost prinşi, sâmbătă după-amiază, în localitate şi au fost duşi la Parchetul Tribunalului Timiş, unde sunt audiaţi.

Şeful Departamentului de Ordine Publică, Dan Valentin Fătuloiu, a declarat că ipotezele formulate sâmbătă dimineaţă de anchetatori, potrivit cărora poliţistul de frontieră a urmărit un grup de hoţi de maşini şi a încercat prinderea acestora, au fost corecte.

Poliţistul de frontieră din Sânnicolau Mare a fost găsit împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa unui service din localitate, lângă maşina sa, iar anchetatorii merg pe varianta crimei, agentului fiindu-i luat pistolul din dotare, cu care se presupune că a fost împuşcat.

Sâmbătă dimineaţă, la câteva ore de la comiterea crimei, anchetatorii au găsit, la câteva zeci de metri de locul faptei, şi pistolul poliţistului de frontieră, precum şi încărcătorul acestuia.

Poliţistul de frontieră Tiberiu Sârbu avea 38 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El lucra în cadrul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş din 2001, iar înainte a fost jandarm.

Poliţistul de frontieră de la Sânnicolau Mare va fi avansat post-mortem în grad de subinspector.

Un incident similar a avut loc în judeţul Timiş în martie 2001. Atunci, poliţistul de frontieră Saşa Disici a fost împuşcat mortal în timp ce urmărea o maşină în care se aflau trei persoane ce furaseră un autoturism de pe o stradă din Timişoara.

Printre suspecţi se afla şi Raul Octavian Opriş, condamnat de mai multe ori pentru furt şi eliberat condiţionat. După aproape două săptămâni de la uciderea poliţistului, Opriş s-a împuşcat în cap după ce a fost încolţit de trupele SIAS. Un alt suspect în acest caz a fost şi Paul Popa, complicele lui Constantin Passaris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici