Cine sunt cei opt specialişti de la Jilava care au decis că deţinutul Năstase ”se poate reabilita în libertate”

Pe 4 ianuarie o comisie formată din opt specialişti ai Penitenciarului Jilava a decis că Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat pentru că a participat la nouă dezbateri şi o conferinţă în spatele gratiilor. Năstase a fost catalogat drept un deţinut model de specialiştii penitenciarului.

1043 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei opt specialişti de la Jilava care au decis că deţinutul Năstase ”se poate reabilita în libertate”

Adrian Năstase (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Gândul vă prezintă cine sunt membrii comisiei care au avizat pozitiv eliberarea condiţionată a lui Năstase.

Comisia penitenciarului Jilava a decis pe 4 ianuarie să-i acorde lui Adrian Năstase avizul pozitiv pentru eliberare condiţionată. Nouă dezbateri, o conferinţă, două cărţi şi o lucrare ştiinţifică au fost de ajuns pentru conducerea penitenciarului Jilava pentru a emite un aviz pozitiv de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase. Comisia de la Jilava a constat în raportul de evaluare, obţinut de gândul, că Năstase a avut un comportament bun şi că s-a implicat "în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate". Raportul comisiei este însă unui consultativ, decizia finală fiind în pixul judecătorilor.

Comisia pentru liberări condiţionate de la Jilava este condusă de către judecătorul delegat Ioana Luiza Moteanu. Presa a relatat despre judecătoarea Moteanu că în 2008 s-a opus de două ori acordării unui aviz favorabil pentru eliberarea lui Nuţu Cămătaru. În 2010 judecătoarea a solicitat şi a primit acordul CSM pentru o detaşare de un an în Afganistan în cadrul misiunii EUPOL. În 2011 judecătoarea a solicitat prelungirea detaşării in Afganistan, dar CSM a respins cererea. Acum, judecătoarea este delegată de la Judecătoria Sector 4 la Jilava. Potrivit declaraţiei de avere depusă în 2011, judecătoarea nu are terenuri sau case, dar deţine două maşini şi 40.000 euro în conturi.

Comisia condusă de judecătoarea Moteanu a constat că Năstase a fost un deţinut model. "Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţi de educaţie şi asistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate", se arată în avizul penitenciarului.

Citeşte integral articolul despre membrii comisiei care au decis că Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici