Cine va plăti pensiile actualilor angajaţi şi va susţine creşterea economică: promoţia "respinsă" la BAC 2011 sau indienii şi chinezii?

Pe măsură ce România îşi pierde avantajul forţei de muncă ieftine, calificarea forţei de muncă va deveni un "must-have" pentru creşterea exponenţială a activităţii economice. Cu o generaţie formată din peste 110.000 de tineri declaraţi respinşi la bacalaureat, se pune întrebarea: cine va fi specialistul de mâine, în condiţiile în care şcoala românească se dovedeşte neputincioasă în livrarea de angajaţi competenţi?

460 afișări
Imaginea articolului Cine va plăti pensiile actualilor angajaţi şi va susţine creşterea economică: promoţia "respinsă" la BAC 2011 sau indienii şi chinezii?

Cine va plăti pensiile actualilor angajaţi şi va susţine creşterea economică: promoţia "respinsă" la BAC 2011 sau indienii şi chinezii? (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Aşa cum o ţară dezvoltată precum Germania a ajuns să aibă un deficit de câteva sute de mii de specialişti şi se vede nevoită să importe angajaţi, este posibil ca şi investitorii din România să ajungă în următorii 10- 20 de ani să aducă angajaţi mai ieftini şi mai bine pregătiţi din alte ţări.

Unii deja au început: produ­cătorul chinez de echipa­mente telecom Huawei, care are un business de aproape 40 de milioane de euro în România, şi-a adus 100 de angajaţi chinezi (30% din efectivul total de angajaţi) să lucreze pe piaţa locală.

Citeşte mai multe despre situaţia viitorilor şomeri pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici