Cioabă: Nu suntem de acord cu schimbarea denumirii de "rom" în cea de "ţigan"

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat, sâmbătă, că romii nu sunt de acord cu schimbarea denumirii de "rom" cu cea de "ţigan", cum a propus deputatul PDL William Gabriel Brânză, şi a spus că numele oamenilor nu poate fi schimbat aşa cum îşi doreşte oricine.

32 afișări
Imaginea articolului Cioabă: Nu suntem de acord cu schimbarea denumirii de "rom" în cea de "ţigan"

Cioabă: Nu suntem de acord cu schimbarea denumirii de "rom" în cea de "ţigan" (Imagine: Mediafax Foto/Publimedia)

"Nu suntem de acord cu schimbarea denumirii de "rom" cu cea de "ţigan". Acest nume pe noi ne reprezintă de sute de ani. De ce să vină acum cineva să ni-l schimbe, nu este normal. Este ca şi cum noi am decide ca de mâine domnul Brânză să nu se mai numească Brânză, ci Caşcaval sau alte brânzeturi. Nu este normal şi nu suntem de acord", a declarat corespondentului MEDIAFAX Florin Cioabă.

Cioabă, care este preşedintele Centrului Creştin al Romilor din România, a spus că va lua legătura şi cu alte asociaţii ale etniei pentru a se opune demersului deputatului PDL.

Deputatul PDL William Gabriel Brânză declara recent că vrea ca termenul de "rom" să fie înlocuit cu cel de "ţigan" în paşapoarte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici