Circa 250 de ieşeni au ajuns în ultimele două zile la Spitalul de Urgenţe

Aproximativ 250 de ieşeni au ajuns, în ultimele două zile, la Spitalul de Urgenţe din municipiu, după ce au mâncat şi au consumat băuturi alcoolice în exces, în timp ce alţi zece pacienţi au fost aduşi la acelaşi spital după ce au încercat să se sinucidă.

15 afișări
Imaginea articolului Circa 250 de ieşeni au ajuns în ultimele două zile la Spitalul de Urgenţe

Circa 250 de ieşeni au ajuns în ultimele două zile la Spitalul de Urgenţe (Imagine: Mediafax Foto)

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX că vineri şi sâmbătă, aproximativ 250 de ieşeni au solicitat asistenţă medicală de urgenţă, după ce au mâncat prea mult sau au consumat băuturi alcoolice în exces.

"Sunt pacienţi cu patologie digestivă acută, ulcere perforate, hemoragii digestive, colecistite acute, gastrite şi colici biliare. Aceştia au ignorat recomandările medicale şi au ajuns la UPU. Pacienţii au beneficiat imediat de evaluare clinică, o parte dintre aceştia rămânând internaţi în Clinica de Urgenţe Chirurgicale sau în cea de Urgenţe Medicale. Abuzul etanolic a doborât numeroşi pacienţi", a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.

El a adăugat că alţi zece pacienţi au ajuns la spital după ce au încercat să se sinucidă.

"Suicidarii sunt preponderent bărbaţi, cu vârste între 22 şi 50 de ani de ani, din mediul rural. Au recurs la gestul suicidar pe fondul abuzului etanolic. În ordinea descrescătoare a metodelor utilizate au fost plăgile mutilante, intoxicaţiile medicamentoase şi intoxicaţiile acute exogene. Pentru prima dată, am tratat un pacient intoxicat cu coloranţi, în urma unui conflict în familie", a spus Tudor Ciuhodaru.

Medicul ieşean a afirmat că depresia de sărbători reprezintă principalul factor care determină gesturile suicidare, el adăugând că prognosticul în cazul ieşenilor internaţi în spital pe fondul tentativelor de sinucidere rămâne rezervat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici