Circulaţie restricţionată în Pasul Gutâi, pentru tăierea copacilor

Circulaţia a fost restricţionată, vineri, pe DN 18, în Pasul Gutâi, pentru ca drumarii să poată tăia copacii de pe marginea carosabilului, care riscă să se prăbuşească sub greutatea zăpezii, iar poliţiştii nu permit accesul maşinilor care nu sunt echipate corespunzător.

207 afișări
Imaginea articolului Circulaţie restricţionată în Pasul Gutâi, pentru tăierea copacilor

Circulaţie restricţionată în Pasul Gutâi, pentru tăierea copacilor (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a dispus tăierea copacilor de pe marginea DN 18, în Pasul Gutâi, care prezintă pericol pentru siguranţa rutieră, după ce vineri dimineaţă a avut, în Baia Sprie, o şedinţă operativă la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei Silvice, ai Secţiei de Drumuri Naţionale şi ai Poliţiei.

Prefectul a recunoscut că principala problemă o reprezintă, în acest moment, pericolul prăbuşirii copacilor pe carosabil, din cauza greutăţii zăpezii, şi le-a cerut angajaţilor Secţiei de Drumuri Naţionale şi ai Direcţiei Silvice să taie arborii de pe marginea drumului.

"Pentru noi, prioritatea o reprezintă siguranţa conducătorilor auto şi a pasagerilor, respectiv să degajăm căile rutiere pentru a asigura un trafic în condiţii de iarnă pe drumurile publice din judeţ. Serviciul Poliţiei Rutiere va instala echipaje care nu vor permite accesul pe DN 18, în Pasul Gutâi, autovehiculelor echipate necorespunzător cu lanţuri şi alte dispozitive antiderapante", a spus Pocol.

Pentru a facilita tăierea copacilor de către echipele de intervenţie ale drumarilor, circulaţia a fot restricţionată. Şeful Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş, comisar Dorin Gherman, le-a recomandat şoferilor să folosească, pentru deplasarea în Maramureşul istoric, ruta alternativă pe relaţia Baia Sprie-Cavnic-Ocna Şugatag.

Pe de altă parte, Romulus Barz, responsabil cu deszăpezirea la Drumuri Naţionale Maramureş, a declarat că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri şi în cursul dimineţii, cele mai mari probleme au fost provocate de copacii care au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii.

Barz a afirmat că pe carosabil este zăpadă până la trei centimetri în Pasul Gutâi şi până la doi centimetri în Pasul Prislop, ambele pe DN 18.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici