Circulaţie restricţionată pe Dunăre din cauza debitelor crescute ale fluviului

Navigaţia se desfăşoară cu restricţii de viteză pe Dunăre, pe sectorul Moldova Nouă - Gruia, viteza maximă de deplasare fiind de 15 kilometri pe oră, din cauza debitelor crescute ale fluviului, care sunt de 11.400 metri cubi pe secundă.

26 afișări
Imaginea articolului Circulaţie restricţionată pe Dunăre din cauza debitelor crescute ale fluviului

Circulaţie restricţionată pe Dunăre din cauza debitelor crescute ale fluviului (Imagine: Ovidiu Iordachi/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Căpităniei Portului Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, din cauza debitelor crescute ale fluviului, de 11.400 de metri cubi pe secundă, navele circulă pe fluviu, pe sectorul Moldova Nouă - Gruia, cu viteză redusă, fiind dirijate din Dispeceratul Căităniei Drobeta Turnu Severin.

"Se păstrează legătura prin staţiile radio cu căpitanii navelor. Sâmbătă dimineaţă, două nave de pasageri au acostat în Portul Drobeta Turnu Severin şi şi-au continuat drumul cu restricţii de viteză, fapt pentru care înregistrează şi întârzieri", a mai spus şeful Căpităniei Drobeta Turnu Severin.

Viteza cu care circulă navele pe Dunăre este de maximum 15 kilometri pe oră, în loc de 22 de kilometri, viteza normală.

Potrivit aceleiaşi surse, în ultima săptămână două accidente navale s-au petrecut pe partea sârbească a şenalului navigabil, două şlepuri încărcate cu cereale scufundându-se din cauza furtunii de pe fluviu.

Reprezentanţii Căpităniei Portului Drobeta Turnu Severin ţin în permanenţă legătura cu navele care de deplasează pe Dunăre, comunicându-le cotele fluviului. Sâmbătă dimineaţă, la Turnu Severin cota era de 862 de centimetri, iar la Punctul hidrometric Gruia - de 702 centimetri, cu doi centimetri peste cota de inundaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici